Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: România este în derivă, pentru că nu este guvernată

Tăriceanu: România este în derivă, pentru că nu este guvernată

Tăriceanu: România este în derivă, pentru că nu este guvernată
Sursa foto: calin popescu tariceanu PNL
14 Ian 2009   •   02:30

Fostul premier al României apreciază că pe români nu îi interesează deloc criza internă din PSD şi din actuala coaliţie de guvernare, ei fiind mai degrabă preocupaţi de criza economică şi de soluţiile la aceasta.
?Subiectul care a concentrat energia şi ?competenţele? politice ale majorităţii ?elitei? politice din PSD şi PD-L, nu îi interesează pe români?, scrie Tăriceanu pe blogul său. El consideră că ?românii se aşteaptă ca politicienii să îşi petreacă nopţile gândindu-se la soluţii pentru ieşire din criză, nu ciondănindu-se la telefon în legătură cu o numire sau cu alta. Sau măcar să nu piardă nopţile, pentru ca ziua să poată munci in posturile de responsabilitate inalta pe care le au. Ridicolul nu se opreşte aici. De câteva zile, politicieni de marcă din cele 2 partide, apar la televizor pentru a avansa scenarii. Se vorbeşte despre Traian Băsescu, despre trădare, şamd. Se desface firul în patru, se face politichie, dar nimeni nu pare a fi interesat de problemele economice, de slujbele românilor sau de ceea ce se întâmplă în ţară.?
Liderul PNL consideră că acest caz, al ministrul de Interne, ?nu este o excepţie, nu este un caz izolat. Este un modus operandi al noii puteri. Avem un guvern slab, în care miniştrii se sabotează reciproc, un guvern care nu are capacitatea de a gestiona economia românească.?
Românii se întreabă, pe bună dreptate, care este planul anti-criză al noului Guvern?. Angajaţii de la Dacia, care pot vedea măsurile luate de guvernele din Marea Britanie sau Germania, se întrebă ce măsuri va lua Guvernul Boc pentru a ajuta industria autohtonă de automobile?. Economiştii se întreabă cum va arăta noul buget al României??.
Preşedintele liberalilor crede că acestea sunt întrebări legitime, la care orice guvern responsabil ar fi trebuit deja să aibă răspunsuri. ?Guvernul Boc nu are însă timp să răspundă, pentru că are probleme mult mai presante, cum este cazul Oprea. De aceea, suntem anunţaţi de reprezentanţii guvernului că discutarea Bugetului se amână cu alte 2 săptămâni. De aceea, actualul guvern a adoptat măsuri pompieristice, care îi afectează pe români, cum sunt: plafonarea indemnizaţiei de creştere a copilului şi interzicerea dreptului la muncă al pensionarilor.
România este în derivă, pentru că nu este guvernată. România nu este guvernată pentru că politicienii din PD-L şi PSD sunt mai preocupaţi să găsească modalităţi prin care se pot faulta, decât să găsească răspunsuri la criza economică mondială. Ne reîntoarcem la zilele FSN de la începutul anilor ?90. S-au schimbat câteva feţe, dar metodele au rămas aceleaşi.?
Bloggerul Tăriceanu încheie într-o notă umoristică: ?Prima misiune a noului şef al DGPI va fi să găsească planul anti-criză al guvernului Boc. În aceste zile, planul anti-criză este cel mai bine păstrat secret din România ? se vorbeşte şoptit despre el pe la colţuri, dar nimeni nu l-a văzut sau citit. Oare de ce, pentru că nu există??
Antena3.ro

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close