Antena 3 CNN Politică Tăriceanu s-a răzgândit: Nu se mai judecă cu Boc, dacă acesta îşi retrage afirmaţiile privind Sterling

Tăriceanu s-a răzgândit: Nu se mai judecă cu Boc, dacă acesta îşi retrage afirmaţiile privind Sterling

Tăriceanu s-a răzgândit: Nu se mai judecă cu Boc, dacă acesta îşi retrage afirmaţiile privind Sterling
Sursa foto: popescu tariceanu
19 Feb 2009   •   00:22

Fostul premier al României şi-a mai nuanţat ameninţările la adresa actualului şef al Executivului. Astfel, Călin Popescu Tăriceanu este mai puţin vehement în privinţa unui viitor proces cu Emil Boc pe marginea dosarlui Sterling, de concesionare a unui perimetru la Marea Neagră. Preşedintele PNL a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că ar putea renunţa la judecată dacă Emil Boc îşi retrage afirmaţiile "calomnioase şi mincinoase" privind contractul Sterling.
"Dacă nu încetează cu aceste afirmaţii şi nu pune mâna pe carte şi pe lege, să citească bine ce spune legea şi să vadă că Guvernul a făcut ce spune legea, mai are timp câteva zile să-şi retragă afirmaţiile, că altfel voi merge cu acţiunea în justiţie - pe care deja am depus-o - mai departe şi riscă să sufere consecinţele pe care le prevede legea. Dacă domnul Boc îşi retrage afirmaţiile, atunci retrag acţiunea, dacă nu îşi retrage afirmaţiile, atunci acţiunea merge bineînţeles mai departe", a susţinut Călin Popescu Tăriceanu.
"Domnul Boc, care este de meserie jurist, ar trebui să ştie că nu dânsul m-a acţionat pe mine în judecată, ci eu şi îi cer şi daune morale pentru afirmaţii calomnioase şi mincionoase. În România, un premier ar trebui să vorbească cu responsabilitate şi domnul prim-ministru Boc ar trebui să constate ca prim-ministru că Guvernul are obligaţia să respecte legislaţia în vigoare", a continuat Tăriceanu.
El a reafirmat că "Guvernul Tăriceanu nu i-a dat nimic firmei Sterling", ci că legislaţia prevede anumite lucruri care trebuie respectate.
Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că i-a acţionat în judecată pe premierul Emil Boc şi pe social-democratul Iulian Iancu, pentru afirmaţiile lansate în cazul Sterling, cerând daune în valoare de 100.000 de lei fiecăruia.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu Emil Boc
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close