Antena 3 CNN Politică Tăriceanu şi Băsescu, la Cotroceni: Salariile de 50.000 de euro, prilej de discuţii între premier şi preşedinte

Tăriceanu şi Băsescu, la Cotroceni: Salariile de 50.000 de euro, prilej de discuţii între premier şi preşedinte

Tăriceanu şi Băsescu, la Cotroceni: Salariile de 50.000 de euro, prilej de discuţii între premier şi preşedinte
13 Oct 2008   •   17:24

Premierul Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit, luni, cu preşedintele Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni. Primul ministru a stat de vorbă cu şeful statului aproximativ 30 de minute. Şeful statului şi premierul au discutat despre salariile din regii şi agenţii, despre situaţia pensiilor şi despre salarizarea profesorilor. Discuţia survine pe fondul scandalului salariilor de 50.000 de euro, atribuite unor directori ANRE. Tăriceanu spunea, vineri, că aceste agenţii au devenit moşia financiară a clientelei politice a Guvernului.
Cei 11 şefi de la Autoritatatea Natională de Reglementare în domeniul Energiei împart 7 milioane de euro anual, numai pentru veniturile lunare. Anul trecut, suma cheltuită pentru salariile personalului ANRE a fost de peste 15 milioane de euro. Grosul banilor nu vine sub formă de salariu, ci ca prime trimestriale şi diurne.
Pe de altă parte, preşedintele Băsescu făcea apel la responsabilitate şi prudenţă din partea guvernului şi sindicatelor care revendicau majorări salariale de peste 50 de procente.
Premierul Tăriceanu a cerut şefului Cancelariei, Dorin Marian, să îi prezinte, în următoarea şedinţă de guvern, o analiză privind salariile, sporurile şi primele încasate în agenţiile aflate în subordinea Executivului. Nota va fi prezentată în şedinţa de Guvern de marţi, 14 octombrie.
Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close