Antena 3 CNN Politică Tăriceanu spune ce opțiuni de guvern are Klaus Iohannis

Tăriceanu spune ce opțiuni de guvern are Klaus Iohannis

Tăriceanu spune ce opțiuni de guvern are Klaus Iohannis
de S.T.    |    07 Oct 2019   •   17:11

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat luni că preferinţa sa este un guvern politic în cazul în care moţiunea de cenzură va fi adoptată.

„Întotdeauna am să prefer o formulă politică unei formule tehnocrate pentru că formula tehnocrată nu poate să dea garanţia că acele măsuri necesare de reformă care trebuie făcute în perioada următoare - şi probabil o serie de măsuri cu impact politic şi social - în aşa fel încât să se realizeze un buget echilibrat nu vor putea să fie luate de un guvern tehnocrat, care, în general, nu îşi asumă răspunderea pentru nimic. De aceea, eu prefer o formulă politică, dar sigur că acest lucru se va vedea mai bine după căderea Guvernului acesta condus de doamna Dăncilă şi încheierea rudei de discuţii şi consultări la Cotroceni, când formaţiunile îşi vor prezenta mai exact propriile acţiuni. În ceea ce priveşte PNL, noi lucrăm acum, hai să le spunem, un set de condiţii legate de votul pentru un viitor guvern ca urmare a desemnării pe care preşedintele trebuie să o facă la nivel de candidat de prim-ministru”, a declarat Tăriceanu la Parlament.

El a precizat că ALDE nu se pregăteşte să intre într-un viitor guvern în cazul în care Executivul condus de Viorica Dăncilă nu va trece de moţiunea de cenzură.

Citiți și:

Viorica Dăncilă: „Sunt sigură că moțiunea de cenzură nu va trece”

×
Subiecte în articol: Tariceanu guvern tehnocrati
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close