Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Un acord cu FMI ar duce România în recesiune

Tăriceanu: Un acord cu FMI ar duce România în recesiune

Tăriceanu: Un acord cu FMI ar duce România în recesiune
Sursa foto: Calin Popescu Tariceanu
15 Mar 2009   •   23:30

Liberalii se opun ca România să încheie un nou acord cu FMI. Potrivit fostului premier Călin Popescu Tăriceanu, un împrumut cu Fondul va duce la creşterea taxelor şi la restricţii bugetare draconice. În plus, există riscul ca economia să intre în recesiune.

Liberalii îi solicită sefului statului să dea public explicaţii referitoare la necesitatea unui împrumut de la Fondul Monetar Internaţional. Ei consideră că dacă Guvernul va urma sfaturile FMI, rezultatul va fi unul lipsit de orice echivoc: intrarea economiei româneşti în recesiune.

Liderul liberal susţine că ţara noastră poate depăşi criza economică printr-un program de reformă adaptat nevoilor economiei româneşti. Fostul ministru al Economiei Varujan Vosganian susţine că Guvernul are nevoie bani pentru finanţarea deficitului public. Liderul liberal vorbeşte de 8 - 10 miliarde de euro.

De asemenea, liberalii vor cere Guvernului să elaboreze un nou proiect de buget, pe care să îl prezinte Parlamentului, în cazul în care, în luna martie, veniturile colectate la buget vor fi mai mici decât în perioada similară a anului trecut

Antena 3

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close