Antena 3 CNN Politică Tăriceanu vrea să continue colaborarea cu UDMR, dacă va fi premier

Tăriceanu vrea să continue colaborarea cu UDMR, dacă va fi premier

Tăriceanu vrea să continue colaborarea cu UDMR, dacă va fi premier
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    12 Noi 2014   •   17:32

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi-a reafirmat, miercuri, dorinţa de a colabora cu UDMR la nivelul Guvernului, dacă va deveni premierul României.

Declaraţia lui Tăriceanu a fost făcută la Miercurea Ciuc, după o discuţie cu aleşii locali, parlamentari şi liderul UDMR, Kelemen Hunor.

"Mi-am reafirmat încă o dată dorinţa de a relua în ceea ce mă priveşte colaborarea instituţională la nivelul Guvernului cu UDMR. Sigur că UDMR face parte din Guvernul actual, dar am vrut să reafirm intenţia şi dorinţa mea ca această colaborare şi participare a UDMR la guvernare să continue, pentru că am convingerea că numai în acest fel interesele comunităţii maghiare vor putea să fie reprezentate şi numai în acest fel vom da sentimentul cetăţenilor de etnie maghiară că fac parte din procesul de luare a deciziilor la nivel naţional, care îi face să se considere, în final, cetăţeni cu drepturi depline şi egale alături de ceilalţi cetăţeni care alcătuiesc majoritatea", a spus Călin Popescu-Tăriceanu, informează Agerpres.

Potrivit acestuia, ideea vizitei în Harghita şi Covasna s-a născut în urma unei discuţii cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, când încercau să anticipeze "cum se desenează tabloul politic".

Tăriceanu a menţionat că nu a venit în zonă să facă o ofertă şi că nu are o viziune despre zonă întrucât de când şi-a încheiat mandatul de prim-ministru lucrurile au evoluat şi nu are toate informaţiile necesare în acest sens.

Totuşi, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, i-a înmânat preşedintelui Senatului un dosar care cuprindea mai multe chestiuni ce au nevoie de rezolvare, printre care se numără finanţarea comună ş de către statul român a Universităţii Sapientia, programul CJ de dezvoltare a satelor mici, programul de sprijinire a organizaţiilor de tineret, îmbunătăţirea nivelului de trai a locuitorilor din Harghita, dar şi problemele provocate de urşi în acest judeţ.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close