Tăriceanu vrea să discute cu partidele despre salariile bugetarilor

16 Oct 2008   •   05:47
Tăriceanu vrea să discute cu partidele despre salariile bugetarilor

Premierul Călin Popescu Tăriceanu intenţionează să se întâlnească vineri, la Palatul Victoria, cu liderii partidelor parlamentare pentru consultări pe tema salarizării personalului bugetar.
"Întâlnirea premierului cu liderii partidelor parlamentare este prevăzută să fie organizată vineri, dar programul depinde de lucrările Consiliului European de la Bruxelles, care s-ar putea prelungi până vineri", au afirmat surse citate de Mediafax.
Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anunţat, luni, în plenul Senatului, că va participa, vineri, la Guvern, la consultările iniţiate de premierul Călin Popescu Tăriceanu pe tema salarizării.
El a menţionat că a primit o scrisoare de la premierul Călin Popescu Tăriceanu cu privire la "salarizare, la discrepanţele enorme care încep să iasă la iveală", prim-ministrul invitând partidele politice parlamentare să participe la o întâlnire pe acestă temă la Guvern.
Premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, vineri, la Palatul Victoria, că invită partidele politice şi partenerii sociali la discuţii pentru elaborarea unei legi a salarizării bugetarilor, aşa încât acest act normativ să fie adoptat după alegeri indiferent de structura viitorului Parlament.
Curtea Constituţională a decis, miercuri, că legile pensiilor, creşterii salariilor cadrelor didactice şi cea a Curţii de Conturi sunt constituţionale. In acest context, efortul bugetar ar fi foarte mare, iar premierul aprecia ca ar putea afecta grav economia. Tăriceanu consideră că actele normative in cauză, dacă sunt aplicate, echivalează cu o sinucidere ce ar distruge toată cresterea economică din ultimii nouă ani.
Antena3.ro

Parteneri
x close