Antena 3 CNN Politică TAXA AUTO. Teodorovici anunță plata urgentă a taxei auto

TAXA AUTO. Teodorovici anunță plata urgentă a taxei auto

TAXA AUTO. Teodorovici anunță plata urgentă a taxei auto
30 Mai 2019   •   17:27

TAXA AUTO. Românii cărora trebuie să li se restituie taxa auto primesc o veste bună. Săptămâna viitoare vor avea banii în cont. Anunțul a fost făcut de ministrul de Finanțe, Eugeh Teodorovici.

"Astăzi, în Guvern, am avut o propunere de act normativ pentru aprobarea bugetului Fondului de mediu, o rectificare a bugetului Fondului de mediu, pentru a putea transmite cât mai curând, în următoarele zile, către populaţie, suma de 700 de milioane de lei, sumă care a fost săptămâna trecută suplimentată din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului pentru Fondul de mediu. Acum este această procedură tehnică de rectificare a bugetului Fondului de mediu pentru ca această sumă să poată fi trimisă către oamenii care au de recuperat această taxă. (...) Undeva luni - marţi şi cele 700 de milioane de lei trebuie să se regăsească în conturile românilor", a spus Teodorovici, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria. 

În urmă cu o săptămână, Guvernul aloca banii necesari.

"Am aprobat o hotărâre de Guvern pentru o alocare din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului a sumei de 700 milioane de lei în vederea restituirii taxei auto la modul general de către structurile statului. Am făcut un transfer al acestei sume de la Ministerul de Finanţe din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului în Fondul pentru Mediu. S-a aprobat şi o prevedere prin care exceptăm acea obligaţie din Codul fiscal, (...) obligaţia de a face o compensare înainte ca ANAF să restituie taxa auto. Este corect să eliminăm această situaţie, (...) pentru că, la momentul în care statul a încasat aceste sume de la populaţie, a făcut un împrumut foarte simplu şi atunci nu credem că este corect ca restituirea de taxe să întârzie. (...) Am propus şi s-a aprobat azi în Guvern această eliminare a obligaţiei de a compensa aceste sume, tocmai pentru ca acest proces să se desfăşoare şi mai repede, astfel încât, până la finalul lunii mai, sumele disponibile să fie restituite către populaţie", a spus Teodorovici, într-o conferinţă de presă. 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close