Antena 3 CNN Politică Taxa fast-food, luată peste picior: Paşcu propune o taxă pe sex, cu numele de "taxa pe fericire"

Taxa fast-food, luată peste picior: Paşcu propune o taxă pe sex, cu numele de "taxa pe fericire"

Taxa fast-food, luată peste picior: Paşcu propune o taxă pe sex, cu numele de "taxa pe fericire"
Sursa foto: Ioan Mircea Paºcu
07 Ian 2010   •   11:03

Vehicularea de către ministrul Sănătăţii, Cseke Attila a introducerii unei taxe pe viciu care priveşte produsele de tip fast-food a stârnit critici din partea politicienilor. Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Paşcu a făcut ironic acestuia "o sugestie?: o taxă suplimentară pe sexul marital şi extramarital" care poate fi denumită ?taxa pe fericire?.

Catalogând drept o ?tâmpenie? impozitarea suplimentară a meniurilor fast-food, a băuturilor carbogazoase şi a dulciurilor, Paşcu sugerează pe blogul său că ministrul Sănătăţii ar putea tot la fel de bine să instituie şi o taxă pe activitatea sexuală a contribuabililor de rând.

"Se poate discuta la infinit despre monumentalitatea acestei tâmpenii (dacă nu aş avea suspiciunea că la ea s-a ajuns şi cu contribuţia celor de la Finanţe, a căror inventivitate în privinţa de biruri este neîntrecută, mai că aş fi bucuros că ministrul nu este romăn), însă cred ca trebuie să fim constructivi. Îi sugerez domnului ministru, dar şi prietenilor săi de la Finante, să instituie o taxă suplimentară pe sexul marital şi extramarital ? am putea-o denumi ?taxa pe fericire?, căci nu orice activitate sexuala este vicioasă, să intre la ?taxa pe viciu? ? cu reguli clare de aplicare, a căror respectare să fie verificată de comisii de cetăţeni atent selectionaţi (eventual, numai de la partidele aflate la putere), în scopul sprijinirii suplimentare a unor programe destinate prevenirii răspândirii bolilor venerice (chestiunile ?tehnice?, inclusiv dacă cele necesare vor fi achiziţionate prin licitaţie, sau încredinţare directă, vor fi, desigur,  exclusiv de competenţa ?specialiştilor?)", scrie Paşcu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close