Antena 3 CNN Politică Tensiune la Guvern! Premierul Tudose, în ședință cu şeful ANAF şi ministrul Finanţelor

Tensiune la Guvern! Premierul Tudose, în ședință cu şeful ANAF şi ministrul Finanţelor

Tensiune la Guvern! Premierul Tudose, în ședință cu şeful ANAF şi ministrul Finanţelor
07 Iul 2017   •   15:15

Update: Este tensiune la Guvern, unde premierul Mihai Tudose s-a întâlnit la Palatul Victoria cu șeful ANAF, Bogdan Stan, şi pe ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa. Premierul este nemulțumit de încasările ANAF, mai ales în privința colectării TVA, potrivit unor surse guvernamentale. Tudose i-a dat șefului ANAF mai multe sarcini pentru creșterea încasărilor. Întâlnirea are loc după ce angajările în administrația centrală au fost blocate până la sfârșitul anului, tocmai din lipsa banilor. La ședință, pe lângă Sevil Shhaideh, participă și directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), Marcel Opriş.

Premierul Mihai Tudose ar propune suspendarea angajărilor în administrația centrală.

La finalul întâlnirii, ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, va susține o conferință de presă.

Știre inițială: Premierul Mihai Tudose i-a chemat, vineri la Palatul Victoria, pe şeful ANAF, Bogdan Stan, şi pe ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, pentru discuţii ce privesc gradul redus al colectării TVA, prim-ministrul fiind nemulţumit de acest lucru, au declarat, pentru News.ro, surse guvernamentale. Întâlnirea a fost programată iniţial pentru ora 9.30, însă a fost amânată pentru ora 14.30.

Este cea de-a doua întâlnire din această săptămână dintre premierul Mihai Tudose şi preşedintele ANAF pe tema gradului redus de colectare a TVA  prima având loc miercuri, tot la sediul Guvernului, discuţie ce a durat mai bine de trei ore. Înainte de întâlnirea de la Palatul Victoria, Tudose afirma, în cadrul unei conferinţe de presă, întrebat dacă intenţionează să-l demită de Bogdan Stan, că are în vedere înlocuirea tuturor celor care nu îşi fac treaba.

”Avem în vedere înlocuirea tuturor celor care nu-şi fac treaba (...). Avem o întâlnire programată cu el azi ( cu Bogdan Stan - n.r.), este chemat să vedem despre ce este vorba în ograda domniei sale şi să vedem în ce măsură putem implementa repede acel punct din programul de guvernare cu splitarea TVA-ului”, a declarat premierul Mihai Tudose.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close