Antena 3 CNN Politică Tensiune în PSD: se caută alt șef pentru Camera Deputaților. Cine ar putea să-i ia locul lui Zgonea

Tensiune în PSD: se caută alt șef pentru Camera Deputaților. Cine ar putea să-i ia locul lui Zgonea

Tensiune în PSD: se caută alt șef pentru Camera Deputaților. Cine ar putea să-i ia locul lui Zgonea
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    26 Apr 2016   •   11:03

Valeriu Zgonea e pe picior de plecare de la şefia Camerei Deputaţilor, după şedinţa tensionată de luni în care i s-a cerut debarcarea

Deja social-democraţii fac socoteli, numără oamenii, voturile şi caută înlocuitori. Printre numele vehiculate să îi ia locul lui Zgonea se numără şi Rovana Plumb. 

Potrivit unor surse apropiate PSD, la Comiterul Executiv de miercuri, se va cere excluderea sau suspendarea lui Valeriu Zgonea din partid.

 

CINE AR PUTEA SĂ-I IA LOCUL LUI ZGONEA

1. Marian Neacșu - secretar general al PSD

2. Marcel Ciolacu - preşedinte PSD Buzău

3. Gabriel Vlase - vicepreşedinte PSD

4. Florin Iordache - vicepreşedinte Camera Deputaţilor

5. Rovana Plumb - vicepreşedinte PSD


A fost tensiune maximă luni la PSD, dar nicio demisie în partid, după scandalul provocat de Valeriu Zgonea. Acesta a cerut demisia lui Liviu Dragnea, condamnat cu suspendare în dosarul Referendumului.  

Preşedintele PSD îl ignoră însă pe Zgonea şi spune că nu mai este interesat de subiect. Mai mulţi membri marcanţi ai partidului au cerut debarcarea lui Zgonea din funcţiile pe care le deţine în partid şi în Parlament, iar cinci organizaţii i-au cerut demisia. 

Valeriu Zgonea spune că nu demisionează din PSD şi le cere colegilor să-i ridice ei sprijinul politic, dacă sunt deranjaţi că i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea. 

Liviu Dragnea bagatelizează cazul şi spune că nu mai e interesat de subiectul Valeriu Zgonea

Poziția lui Zgonea i-a deranjat însă pe social-democrați și acum mai mulţi lideri îi cer chiar lui să plece din PSD, pentru că face rău partidului. Printre ei, vicepreședintele Rovana Plumb şi senatorul Şerban Nicolae. Aceştia i-au cerut lui Zgonea să se retragă singur şi să nu-i oblige să-l sancţioneze

Valeriu Zgonea insistă însă că rămânerea lui Dragnea în funcția de președinte al PSD dăunerază grav partidului. 

Liviu Dragnea a mărturisit duminică, la Antena 3, că el a vrut, ca om, să demisioneze, imediat după condamnarea cu suspendare în dosarul Referendumul.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv, vineri, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani, în dosarul „Referendumul”.

Citiți și Dezvăluiri. Cât de aproape a fost Liviu Dragnea de demisia din PSD

×
Subiecte în articol: valeriu zgonea Liviu Dragnea demisie
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close