Antena 3 CNN Politică Tensiuni în ARD. PDL vrea SEPARAT. Scorul din sondaje, mărul discordiei

Tensiuni în ARD. PDL vrea SEPARAT. Scorul din sondaje, mărul discordiei

Tensiuni în ARD. PDL vrea SEPARAT. Scorul din sondaje, mărul discordiei
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Noi 2012   •   17:56

Odată cu apropierea alegerilor creşte şi tensiunea în tabăra ARD. Discuţiile din spatele uşilor închise de la şedinţa Colegiului Director au ajuns în presă. Se pare că PDL-iştii sunt tot mai nemulţumiţi de aliaţii lor din ARD şi mai ales de Mihai Răzvan Ungureanu. Dar şi Adriean Videanu, şeful de campanie, a fost ţinta reproşurilor.

Nemulţumirile unor membri marcanţi ai PDL la adresa lui Mihai Răzvan Ungureanu au apărut de mai multe zile chiar la vedere, în presă. Senatorul Radu F. Alexandru declara deschis că fostul premier nu este suficient de vizibil şi că ar trebui să se implice mai mult şi, mai ales, să apară mai mult în presă.

Imediat a venit replica acidă a lui Ungureanu că se gândeşte să se cloneze.

Se pare că Radu F. Alexandru n-a apreciat ironia lui Ungureanu şi ar fi spus, în şedinţa Colegiului Director: "Mai bine să nu se cloneze. Să rămâna aşa cum e că ne face mai mult rău." Asta în lipsa lui Ungureanu care n-a ajuns la şedinţă.

Radu F Alexandru n-a fost singurul PDL-ist nemulţumit de Ungureanu şi de partidul lui. Site-ul pesurse.ro citează surse din PDL care spun că: "Dorm pe ei majoritatea celor de la Forţa Civică, care habar nu au de campanie, nu ştiu. Nu au experienţă în campanie şi unii dintre ei nici nu se implică."

Şeful de campanie al ARD, Adriean Videanu, se pare că a fost şi el atacat dur de colegii de partid care i-a fi reproşat, citez: "Dacă ne daţi doar indicaţii tovărăşeşti nu e suficient. Ce faceţi cu campania pe Bucureşti? Unde sunt banerele anti-USL? De ce nu e USL criticat mai mult?"

Se pare că nemulţumirea este provocată de procentele tot mai proaste pe care le are ARD în sondaje. Deşi, oficial, Vasile Blaga a anunţat că ARD este la 23%, surse din PDL spun că nu este nici pe departe aşa şi că, în multe colegii, Alianţa România Dreaptă nu trece de 15, 18%.

Aceleaşi surse au declarat pentru RTV: "Suntem în continuare sub 20%. Greu. E foarte greu. Avem colegii la ţară, nu a fost timp suficient de promovare. Am spus şi aici şi voi spune şi în continuare: eu mă prezint drept candidat PDL. Că e sigla ARD pe afiş e partea a doua, dar eu când vorbesc cu oamenii le spun că sunt de la PDL."

De fapt asta este şi cea mai mare problemă a democrat-liberalilor: că ARD iese în sondaje sub scorul pe care l-ar obţine PDL dacă ar candida separat lucru pe care, de altfel, l-a spus şi Vasile Blaga într-un interviu dat la începutul săptămânii.


×
Subiecte în articol: ARD pdl Mihai Răzvan Ungureanu
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close