Antena 3 CNN Politică Tensiuni și ițe încurcate în Alianța dreptei. Cine este noul candidat controversat, aruncat în lupta pentru Sectorul 5 al Capitalei

Tensiuni și ițe încurcate în Alianța dreptei. Cine este noul candidat controversat, aruncat în lupta pentru Sectorul 5 al Capitalei

Tensiuni în Alianța dreptei pentru stabilirea candidaților comuni pentru Primăria Capitalei. În negocierile cu PNL şi USR pentru candidaţi comuni în Capitală, PLUS nu renunţă la Sectorul 5, unde îl propune pe Alexandru Dimitriu, un avocat controversat, asociat cu Gheorghe Piperea.

Tensiuni și ițe încurcate în Alianța dreptei. Cine este noul candidat controversat, aruncat în lupta pentru Sectorul 5 al Capitalei
Sursa foto: Facebook Alexandru Dimitriu
de Cristina Tudorache    |    28 Iul 2020   •   18:45

Candidatul pe care PNL l-a anunțat pentru Sectorul 5 este Dan Croitoru, neacceptat însă de USR-PLUS pe motive de integritate. Ca alternativă, președintele PNL Ludovic Orban l-ar putea arunca în cursă pe Cristian Băcanu, liderul filialei PNL Sector 5, secretar de stat în ministerul Justiţiei. 

Alianța dreptei: Cine este noul candidat controversat, aruncat în lupta pentru Sectorul 5 al Capitalei 

Pe lista scurtă a presupușilor candidați pentru Sectorul 5 se numără și Alexandru Dimitriu, asociat într-o firmă cu avocatul Gheorghe Piperea, cel care contestă măsurile de izolare şi carantină impuse de Guvernul Orban pentru a stopa răspândirea pandemiei. 

Președintele USR Dan Barna nu consideră că această candidatură ar putea fi un punct slab în negocierile cu PNL: ”Dacă ar fi să fim judecaţi fiecare dintre noi după iniţiativele bune sau proaste - proaste în cazul domnului Piperea, ca să nu fie niciun echivoc - ale şefilor noştri, nimeni nu ar avea nicio şansă. Haideţi să discutăm despre poziţionările domnului Dimitriu. Ce face un coleg de muncă sau un partener de la o firmă unde lucrează, nu cred că e relevant. Cum nu suntem vinovaţi de faptele buncilor sau altor rude. Discutăm despre un candidat care are susţinerea colegilor noştri din filială, un candidat căruia nu i se poate reproşa nimic din elementele reproşabile domnului Piperea”, a declarat Dan Barna pentru Adevărul.

Fostul candidat la prezidențiale al PMP, partidul despre care s-a zvonit că ar fi exclus din Alianța dreptei, Theodor Paleologu, l-a contestat vehement pe candidatul propus de PLUS.

”Întîi să auzim din partea lui Alexandru Dimitriu o delimitare clară și fermă de asociatul său Gheorghe Piperea și abia apoi putem evalua dacă e "irelevant" ce face "colegul de la muncă sau partenerul de la firmă", așa cum susține Dan Barna.

Două persoane publice nu pot pretinde că întîmplător lucrează în același loc, neluînd nici o atitudine cînd e vorba de poziționări inacceptabile și iresponsabile.
Să ne înțelegem: îl știu pe Alexandru Dimitriu, candidatul PLUS de la sectorul 5, îl consider un candidat plauzibil, dar ca om public trebuie să tranșeze o legătură care ridică serioase semne de întrebare.”, a scris Paleologu pe pagina sa.

Candidatul PLUS Alexandru Dimitriu se dezice de opiniile politice ale avocatului Gheorghe Piperea

”Lucrez împreună cu Gheorghe Piperea din anul 2007 de când am luat examenul de barou. Am fost al cincilea avocat din birou la acel moment. Acum suntem 25 de avocați care lucrăm într-un mediu profesionist din care învățăm zilnic. 

Opiniile personale și cele politice ale domnului profesor Piperea îi aparțin. Nu am fost niciodată criticat pentru opțiunile mele politice și nici nu mi s-a impus să le abandonez în schimbul job ului pe care îl am aici și în care performez.

Mă delimitez în totalitate de opiniile sale politice și de opiniile sale legate de pandemia pe care o traversăm. Oricum acestea nu sunt discutate sau dezbătute în cadrul activității profesionale.”, a transmis Alexandru Dimitriu, ca drept la replică.
 

×
Subiecte în articol: sectorul 5 alianta
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close