Antena 3 CNN Politică Tentativa senatorilor puterii de a introduce pe ordinea de zi demiterea lui Geoană a eşuat

Tentativa senatorilor puterii de a introduce pe ordinea de zi demiterea lui Geoană a eşuat

Tentativa senatorilor puterii de a introduce pe ordinea de zi demiterea lui Geoană a eşuat
Sursa foto: senat
16 Mar 2010   •   22:36

O nouă zi de circ în Senat Parlamentarii puterii s-au luptat din răsputeri să introducă pe ordinea de zi cererea de revocare a lui Mircea Geoană. Preşedintele Senatului a reuşit însă şi de această dată să-şi apere scaunul. Războiul nervilor continuă.

În lipsa unei părţi importante a parlamentarilor democrat-liberali, programul de lucru al Senatului pentru ziua următoare a fost aprobat. Solicitarea PD-L de suspendare a lui Mircea Geoană din funcţie nu s-a aflat pe ordinea de zi.

Iniţial, ordinea de zi a Senatului fusese respinsă, cu 42 de voturi pentru şi 42 împotrivă, moment în care parlamentarii PSD au cerut o pauză de consultări. La reluarea lucrărilor, senatorii PD-L nu s-au mai întors.

De altfel, democrat-liberalii au fost nemulţumiţi toată ziua de modul în care a decurs şedinţa plenului.

Este pentru a doua oară când senatorii PDL, UDMR şi cei independenţi încearcă să introducă pe ordinea de zi, cererea de revocare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului. La şedinţa de săptămâna trecută, Geoană a anunţat că se gândeşte să sesizeze Curtea Constituţională şi Comisia de regulament în legătură cu solicitarea de revocare a sa din funcţie, pentru a se evita situaţia de blocaj la nivelul camerei legislative superioare.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Senat demitere
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close