Antena 3 CNN Politică Teo Show în Parlament. Trandafir acuzată de clientelism: Nu vă aflaţi la tv. Nu o văd pe Tanţa prin sală

Teo Show în Parlament. Trandafir acuzată de clientelism: Nu vă aflaţi la tv. Nu o văd pe Tanţa prin sală

Teo Show în Parlament. Trandafir acuzată de clientelism: Nu vă aflaţi la tv. Nu o văd pe Tanţa prin sală
Sursa foto: Teo Trandafir
26 Mai 2010   •   12:37

Dezbaterea în Camera Deputaţilor a OUG pentru înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie a fost pigmentată cu contre şi replici acide între Putere şi Opoziţie, totul pornind de la o afirmaţie a liberalului Eugen Nicolăescu care a etichetat-o pe Teo Trandafir ca fiind mai cinstită decât colegii săi.
Aflat la tribună pentru a critica proiectul de act normativ aflat în discuţia plenului, Nicolăescu a salutat intrarea deputatului Teo Trandafir în sală, cerând aceasteia ca cea "mai cinstită şi mai corectă" decât mulţi dintre colegii ei de partid să-i explice de ce PDL ?spune una şi face alta?.
"Iniţial, mi se părea că ar trebui să trecem sub tăcere acest proiect de lege, să-l lăsăm să curgă, dar după tot ce se întâmplă în România în ultima vreme, după curbele de sacrificiu impuse cetăţenilor, după angajamentele teoretice ale preşedintelui şi ale Guvernului de restructurare instituţională, de reducere a numărului de agenţii guvernametale şi a personalului nejustificat, nu se mai poate pune problema de creştere a numărului de agenţii şi de sporire a numărului de funcţionari. Şi o întrebare retorică, ştiu că nu-mi va răspunde nimeni... Sărut mâna, doamna Trandafir. Poate dumneavoastră o să-mi răspundeţi, sunt convins că sunteţi mai cinstită şi mai corectă decât mulţi dintre colegii dumneavoastră şi v-am dat un drept la replică în felul acesta. Oare, una se spune şi alta se face la PDL?", a spus liberalul.
El a susţinut că nu poate înţelege de ce pe de o parte se spune că trebuie făcute reduceri, trebuie făcute sacrificii, că trebuie micşorat numărul de instituţii şi a numărului de funţionari, iar pe de alta se vine acum cu un proiect de lege care "creşte numărul de personal, de agenţii".
"Îl asigur pe domnul Nicolăescu, pe care îl respect pentru că se pricepe în mod deosebit şi la sănătate, şi la agricultură, l-am ascultat cu mare atenţie vorbind despre absolut orice fel de subiect. Aştept cu drag subiectul "cesornicăria între trecut şi viitor", pentru că sunt sigură că va putea susţine un asemenea seminar. În legătură cu sporirea numărului de agenţii, în cazul în care grupul meu parlamentar va hotărî că lucrurile vor trebui să stea aşa şi nu altfel, sunt convinsă că există motive foarte serioase, pentru că am asistat la nişte discuţii extrem de dure între membrii PDL, care nu-şi doresc absolut deloc creşterile de cheltuieli, ba chiar dimpotrivă", a spus Teo Trandafir.
Ea a dat o relică şi deputatului PSD Adrian Solomon care a dezaprobat-o sonor din sala de plen.
"Este foarte uşor, domnule Solomon, pentru că am început să ne cunoaştem deja pe nume, să spuneţi ŤSigur că da. Sigurť. Vă asigur că e sigur că da şi vă mulţumesc foarte mult", a mai afirmat Trandafir.
Iritat Eugen Nicolăescu a ţinut să-i retraga deputatului elogiile de mai înainte. "Sunteţi la fel ca toţi parlamentarii PDL. Vă mulţumesc", a conchis liberalul, adresându-se Teodorei Trandafir.
Solomon a fost însă mult mai dur în exprimare, în ciuda apelului preşedintelui de şedinţă, democrat-liberalul Ioan Oltean de a nu se da curs "provocării unei femei frumoase".
"Doamna Teo, cu eleganţa cu care ne-a obişnuit până acum, mi-a pronunţat numele. Sigur că da, doamna Teo, cei de la PDL sunt foarte atenţi cu cheltuielile şi vedem în ultimul timp cât de mult cheltuiesc din banul public să-l bage în buzunarul propriu, iar când vine vorba de reduceri, reducerile se fac prin angajări, se fac din ce în ce mai multe. Nu vor fi decât două sute şi ceva de noi angajaţi la agenţia asta. Noi nu ştiu dacă vom vota pro sau contra", a spus Solomon, atrăgând atenţia noului deputat că nu se află la televiziune, pentru că în sală nu este şi partenera sa din televiziune, "Tanţa".
"Sinceră să fiu, mă aşteptam la un tip de umor un picuţ mai elevat, dacă cu asta defilăm. Dacă trebuie neapărat să o aduc pe Tanţa şi simţiţi nevoia organică să o vedeţi, o să o invit, pentru ca domnul Solomon să fie mulţumit. Mie mi se pare un pic de lipsă de respect faţă de un coleg, dar, mă rog, poate nu mă pricep eu. Aici închei tirul acesta, pentru că mi se pare inutil " a remarcat la rândul său Teo Trandafir.
Pe un ton superior, Solomon a ţinut să decreteze că nu crede că "doamna Teo, doamna Trandafir sau doamna Teo show are calităţile să facă judecăţi de valoare cu privire la alţi parlamentari, decât la cei pe care îi cunoaşte foarte bine în grupul domniei sale".
"Eu un singur lucru vreau să-i atrag atenţia. Spuneam că nu o văd pe Tanţa prin sală, pentru că ştiu că doamna fostă producătoare e angajată la cabinetul domniei voastre de parlamentar", a mai aruncat o săgeată Adrian Solomon, moment în care liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader a intervenit şi a solicitat parlamentarului PSD să prezinte scuze pentru comportamentul său.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Teo Trandafir tv
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close