Antena 3 CNN Politică Teodor Meleşcanu ar putea candida la Preşedinţie. Se strâng semnături pentru şeful SIE

Teodor Meleşcanu ar putea candida la Preşedinţie. Se strâng semnături pentru şeful SIE

Teodor Meleşcanu ar putea candida la Preşedinţie. Se strâng semnături pentru şeful SIE
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    18 Aug 2014   •   18:36
Teodor Meleşcanu ar putea candida la Preşedinţie. Consiliul Naţional al Societăţii Civile (CNSC) a transmis că va începe să strângă cele 200.000 de semnături necesare pentru înscrierea sa în cursa pentru Cotroceni. 

Membrii Societăţii Civile spun că sunt dezamăgiţi de oferta partidelor politice în ceea ce priveşte prezidenţiabili şi că Meleşcanu corespunde modelului de preşedinte pentru România, atât pe plan intern, cât şi extern.

CNSC consideră că actualul director SIE va avea capacitatea să pună capăt conflictului Guvern-Preşedinte şi că acesta susţine reducerea mandatului prezidenţial, din nou, la patru ani şi organizarea de alegeri parlamentare şi prezidenţiale, concomitent, în 2016.

Momentan Teodor Meleşcanu nu şi-a anunţat intenţia clară de a candida, însă el a spus în mai multe rânduri că dacă cei din PNL îi vor cere acest lucru va intra în cursă.
 
"Domnul Teodor Meleşcanu corespunde, prin pregătire, prestanţă şi prestaţii, modelului de preşedinte pentru România, imaginat atât de Societatea Civilă, cât şi de aliaţii din NATO. Prin vârstă, domnul Teodor Meleşcanu are şi experienţa necesară şi lipsa ambiţiei de eternizare în funcţie, urmând a fi un preşedinte de tranziţie spre normalitate. Domnia sa va pune capăt disfuncţiei din cadrul Executivului format din Guvern şi preşedinte, propunându-şi reducerea mandatului prezidenţial, din nou, la patru ani şi organizarea de alegeri parlamentare şi prezidenţiale, concomitent, în 2016. Politic, domnul Teodor Meleşcanu urmază ca, în plan legislativ, să restabilească autoritatea Parlamentului şi independenta Justiţiei iar, în plan economico-social şi naţional, să-şi asume ca program Contractul Social, semnat de liderii USL, cu noi, la 14 iulie 2012, dar rămas neonorat", se arată în comunicatul Consiliului Naţional al Societăţii Civile.

Teodor Meleşcanu este şeful Serviciului de Informaţii Externe din februarie 2012. A fost ministru de Externe în Guvernul Nicolae Văcăroiu şi ministru al Apărării în Guvernul Tăriceanu. 
 
Informaţiile au fost prezentate luni, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close