Antena 3 CNN Politică Teodor Meleşcanu, despre acuzaţiile DNA: „Este adevărat că am dat aviz”

Teodor Meleşcanu, despre acuzaţiile DNA: „Este adevărat că am dat aviz”

Teodor Meleşcanu, despre acuzaţiile DNA: „Este adevărat că am dat aviz”
Sursa foto: Foto: Facebook/MAE
27 Feb 2017   •   23:04

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, afirmă că în cazul Ordonanţei 13 a dat un aviz favorabil doar în ceea ce priveşte transpunerea în legislaţia românească a unei directive europene referitoare la respectarea dreptului la apărare.

Precizările ministrului vin după ce DNA arăta luni, într-un comunicat de presă, că "Ministerul Afacerilor Externe nu a transmis un aviz formal, ministrul de resort semnând proiectul de act normativ pentru modificarea Codurilor chiar în sediul Guvernului, deoarece i s-a solicitat 'pe loc' acest aviz".

"Da, este adevărat, însă noi de pe data de 27 (ianuarie n.r.) am făcut o evaluare. Din momentul în care proiectul de ordonanţă a fost pus în dezbatere publică, am dispus efectuarea unei analize din care a rezultat foarte clar că singura noastră competenţă nu este a ne pronunţa în legătură cu oportunitatea actului respectiv, nici măcar cu prevederile juridice, care nu intră în competenţa noastră, ci strict referirea la faptul că există în proiectul de ordonanţă o referire la transpunerea în legislaţia română a unor prevederi din directiva Parlamentului European şi a Comisiei Europene, Directiva 342 din 2016, referitoare la respectarea dreptului la apărare şi pe această bază am dat şi avizul respectiv", a declarat luni, pentru AGERPRES, Teodor Meleşcanu.

Acesta a adăugat că a considerat că poate să-şi asume răspunderea pentru un aviz favorabil în cazul ordonanţei menţionate.

"Atât timp cât am avut în mapa mea analiza făcută de organe de specialitate, cu toate semnăturile necesare, am considerat că pot să şi asum răspunderea de a aviza favorabil, pe tema respectivă, a integrării în legislaţia română a unor prevederi specifice din această directivă, mie mi se pare că este o chestiune foarte normală", a conchis sursa citată.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close