Antena 3 CNN Politică Teodor Meleșcanu, întâlnire cu ambasadorul Canadei. Ce s-a discutat

Teodor Meleșcanu, întâlnire cu ambasadorul Canadei. Ce s-a discutat

Teodor Meleșcanu, întâlnire cu ambasadorul Canadei. Ce s-a discutat
09 Feb 2017   •   19:54

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, l-a primit joi în audienţă pe ambasadorul Canadei la Bucureşti, Kevin Hamilton, în vizită de curtoazie, context în care a fost subliniată importanţa impulsionării relaţiilor economice româno-canadiene, cei doi oficiali convenind asupra faptului că relaţia bilaterală dispune de un potenţial important de sporire a investiţiilor canadiene în România, precum şi al schimburilor comerciale, informează MAE. 

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul şi perspectivele relaţiilor bilaterale, context în care partea română a reiterat importanţa colaborării apropiate dintre cele două ţări în vederea bunei implementări a termenului de 1 decembrie 2017 pentru liberalizarea deplină a regimului canadian de vize pentru cetăţenii români. 

În acelaşi timp, cele două părţi au evidenţiat rolul constructiv pe care comunitatea românească, bine integrată în societatea canadiană, îl are în dezvoltarea economiei Canadei, precizează sursa citată. 

"Ambii interlocutori au reiterat importanţa consolidării dialogului politico-diplomatic, în conformitate cu statutul României şi Canadei, de aliaţi NATO. În acest context, s-a convenit aprofundarea consultărilor la nivelul celor două Ministere ale Afacerilor Externe, pe teme de interes comun de pe agenda internaţională", se arată în comunicat. 

×
Subiecte în articol: Teodor Meleşcanu intalnire
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close