Antena 3 CNN Politică Teodorovici, noul ministru de Finanţe, Nica preia Fondurile Europene. Iohannis a semnat decretele de numire în funcţie pentru cei doi

Teodorovici, noul ministru de Finanţe, Nica preia Fondurile Europene. Iohannis a semnat decretele de numire în funcţie pentru cei doi

Teodorovici, noul ministru de Finanţe, Nica preia Fondurile Europene. Iohannis a semnat decretele de numire în funcţie pentru cei doi
de O.P.    |    30 Mar 2015   •   10:03

UPDATE: Noii miniştri depun jurământul la Palatul Cotroceni, la ceremonie fiind prezenţi preşedintele Klaus Iohannis, premierul Victor Ponta, şeful Şenatului şi şeful Camerei Deputaţilor.

UPDATE:  Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul prin care Eugen Teodorovici este revocat din funcţia de ministru al Fondurilor Europene şi numit în cea de ministru al Finanţelor, şeful statului semnând şi decretul de numire a lui Marius Nica în funcţia de ministru al Fondurilor Europene.

-----------------

Ministerul Finanţelor şi cel al Fondurilor Europene vor avea de astăzi noi miniştri. Peste câteva ore, Eugen Teodorovici şi Marius Nica depun jurământul de învestire în funcţie. Amândoi au de îndeplinit obiective dificile.

Noul ministru de Finanţe trebuie să ajungă în Parlament cu noul cod fiscal şi să găsească bani la buget pentru scăderea TVA. Totodată, Teodorovici trebuie să pregătească întâlnirea din aprilie cu FMI, după ce misiunea din februarie a Fondului s-a încheiat fără o scrisoare de intenţie.

Instalat în locul lui Teodorovici la şefia Ministerului Fondurilor Europene, Marius Nica trebuie să deblocheze programe pentru care s-au aplicat corecţii financiare de un miliard de euro şi trebuie să crească rata de absorbţie a fonduriloreuropene de la 50%, cât este acum, la cel puţin 80% până la sfârşitul anului.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close