Antena 3 Politică Moțiunea de cenzură a PSD împotriva propriului Guvern Grindeanu, citită în Parlament. Fifor: Nu e o moțiune, ci un act de responsabilitate politică

Moțiunea de cenzură a PSD împotriva propriului Guvern Grindeanu, citită în Parlament. Fifor: Nu e o moțiune, ci un act de responsabilitate politică

de M.Z.    |    18 Iun 2017   •   16:45
Moțiunea de cenzură a PSD împotriva propriului Guvern Grindeanu, citită în Parlament. Fifor: Nu e o moțiune, ci un act de responsabilitate politică
Sursa foto: Foto: captura Antena 3

Textul moțiunii de cenzură inițiată de PSD împotriva propriului Guvern Grindeanu a fost citită duminică, în Parlament, de senatorul PSD Mihai Fifor.

”Acesta este un act de responsabilitate politică, nu o moțiune de cenzură”, a spus senatorul PSD Mihai Fifor.

”Demisia lui Sorin Grindeanu era un gest responsabil, al unui om matur politic”, a continuat Fifor.

Moţiunea de cenzură "România nu poate fi confiscată. Apărăm democraţia şi votul românilor", iniţiată de parlamentarii PSD şi ALDE împotriva Guvernului condus de Sorin Grindeanu, urmează să fie dezbătută şi votată miercuri.

PSD şi ALDE au finalizat, duminică la prânz, textul moţiunii de cenzură, document care are trei pagini şi care se intitulează ”România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor”.

PSD are nevoie de 233 de voturi pentru a-şi da jos propriul guvern. 

Votul urmează să aibă loc miercuri. 

Vezi aici textul moțiunii de cenzură.

În moţiune se menţionează că, la cinci luni de la instalarea Guvernului, coaliţia de guvernare a făcut o evaluare a activităţii Executivului, în urma căreia a decis să retragă sprijinul politic acordat Cabintelui. Decizia a dus la demisia a 25 din cei 27 de membri ai Cabinetului, care au înţeles ”corect reponsabilitatea politică ce le revine în cadrul unei democraţii constituţionale”, menţionează textul.

Documentul vorbeşte în continuare de ”Guvernul” Ponta-Jianu-Grindeanu, pe care îi acuză de dispreţ faţă de regulile democratice ale funcţionării instituţiilor.

Iniţiatorii susţin că nu este vorba despre o moţiune PSD-ALDE, ci despre ”un act de responsabilitate politică pe care trebuie să îl facă Parlamentul României pentru a prezerva constituţionalitatea funcţionării democratice a statului, respectarea legii şi a votului cetăţenilor României”.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close