Antena 3 CNN Politică Textul moţiunii de cenzură va fi citit joi în Parlament

Textul moţiunii de cenzură va fi citit joi în Parlament

Textul moţiunii de cenzură va fi citit joi în Parlament
Sursa foto: motiune
08 Oct 2009   •   09:57

Moţiunea de cenzură la adresa Guvernului este citită joi în plenul Parlamentului. Iniţiată de PNL şi UDMR sub numele ?11 împotriva României?, moţiunea va fi dezbătută şi votată marţea viitoare.

Liberalii spun clar că, prin demersul lor, urmăresc să dea jos guvernul. În timp ce Antonescu nu este sigur că va avea susţinerea social-democraţilor, liderul PSD, Mircea Geoană dă asigurări că moţiunea are toate şansele să treacă.

Premierul a taxat poziţia foştilor aliaţi de guvernare spunând că ?asistăm în parlament la înfiinţarea coaliţiei PSD-PNLl pentru păstrarea pensiilor nesimţite ale parlamentarilor?

Moţiunea a fost iniţiată şi semnată de 123 de parlamentari ai PNL şi UDMR, dar şi şapte social-democraţi.

Pentru a trece, sunt necesare 236 de voturi. Parlamentarii PNL, PSD, UDMR au împreună 280 de voturi, în timp ce PDL şi minorităţile, care în mod tradiţional susţin Guvernul, şi independenţii totalizează 191 de parlamentari. Moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi UDMR va fi supusă votului marţea viitoare, pe 13 octombrie.

În tot acest timp democrat liberalii încearcă să îşi găsească susţinători în cadrul partidelor. Un lider al PD-L citat de ziarul Gândul a afirmat că partidul mai are nevoie de 10 senatori şi deputaţi, pe care aproape că i-a strâns.

În plus ziarul Gândul scrie că o astfel de majoritate i-ar permite premierului Emil Boc să vină în faţa Parlamentului cu un nou Cabinet, iar acest lucru ar urma să se întâmple după scrutinul pentru alegerea preşedintelui României.

×
Subiecte în articol: motiune de cenzura PSD PNL parlament
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close