The Jerusalem Post: PSD, ajutat de strategi israelieni să câștige alegerile

de M.Z.    |    18 Dec 2016   •   11:39

O campanie agresivă şi creativă condusă de strategii israelieni Moshe Klughaft şi Sefi Shaked a ajutat Partidul Social Democrat (PSD) din România să obţină o victorie lejeră la alegerile de săptămâna trecută, scrie duminică The Jerusalem Post în ediţia sa online. 

Moshe Klughaft este cunoscut pentru succesul său ca strateg al Bayit Yehudi (Casa Evreiască, partid al evreilor ultraortodocşi - n.r.), însă el a lucrat şi la un protest al rezerviştilor în urma războiului din Liban din 2006 care a ajutat dreapta să revină la putere şi la o campanie pentru studierea matematicii, care l-a avut în centru pe fostul preşedinte Shimon Peres. 

Sefi Shaked a lucrat la campanii ale premierului israelian Benjamin Netanyahu şi ale preşedintelui partidului Shas (partid religios ultraortodox - n.r.), Arye Deri. 

Partidul Social Democrat din România a apelat la cei doi strategi israelieni datorită succeselor acestora şi a experienţei lor în utilizarea noilor media, comentează The Jerusalem Post. 


Campania pentru PSD a schimbat imaginea partidului, care a fost prezentat ca o alternativă mai tânără şi patriotică. 

Klughaft şi Shaked au folosit mesaje care vin în mod tradiţional de la partide de dreapta, pentru a îmbunătăţi imaginea PSD în zona de centru-stânga. Sloganul PSD a fost ”Îndrăzneşte să crezi în România”, reaminteşte publicaţia citată. 

Au reuşit să convingă tineri să trimită filmuleţe în care spun că ei cred în România. Au existat de asemenea şi mesaje negative, prin care se spunea că susţinătorii altor partide nu cred în viitorul ţării, mai notează The Jerusalem Post.

Foto: www.facebook.com

 

Sursă: Agerpres
Parteneri
sati
x close