Antena 3 CNN Politică Theodor Paleologu vrea să-și facă partid, după ce a pierdut alegerile

Theodor Paleologu vrea să-și facă partid, după ce a pierdut alegerile

Theodor Paleologu vrea să-și facă partid, după ce a pierdut alegerile
de M.Z.    |    14 Dec 2016   •   13:57

Deputatul independent Theodor Paleologu a spus, miercuri, pe pagina sa de Facebook, că se simte responsabil faţă de cei care l-au votat la alegerile parlamentare, astfel că se gândește să pună bazele unui nou partid de dreapta, cu identitate liberală şi conservatoare, chiar dacă nu are aspiraţii de şef de partid.

Foarte mulți sînt cei care mă îndeamnă să pun bazele unui nou partid de dreapta, cu o clară identitate liberală și conservatoare. Pe de-o parte, mă simt responsabil față de cei care m-au votat, care au strîns semnături, au dat flyere și au combătut pentru candidatura mea. Sînt oameni care au dat din banii și timpul lor pentru o cauză comună. Au pus suflet, s-au implicat și acum sînt dezamăgiți. Nu-i pot lăsa așa.
Pe de-altă parte, nu am aspirații de șef de partid și voi dedica foarte mult timp școlii de la Casa Paleologu, o cauză cel puțin la fel de importantă în opinia mea. Dacă totuși voi urma îndemnul acestor susținători și simpatizanți, o voi face cu totul altfel decît s-a procedat pînă acum la crearea de noi partide. Așa cum spunea un susținător fervent, ar trebui să fie un partid-școală, adică o organizație care să formeze spiritul civic și militant al membrilor și simpatizanților din timp, cu cîțiva ani înainte de următoarele alegeri. Voi lăsa altora conducerea partidului, eu urmînd a mă concentra pe educarea cadrelor. Aș fi mai degrabă mentor decît președinte.

Postarea mea e o invitație la un schimb de idei, nu un angajament”, a scris Theodor Paleologu, fost ministru al Culturii, pe rețeaua de socializare.

Theodor Paleologu a candidat independent la alagerile parlamentare din 11 decembrie 2016, pentru un nou mandat de deputat în Capitală, dar a pierdut alegerile după ce a obţinut doar 8.278 de voturi, fiind astfel sub pragul electoral de 25.000 de voturi necesare.
 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close