Antena 3 CNN Politică Theodor Stolojan, noul premier desemnat de Traian Băsescu: Vom avea Guvern în 10 zile

Theodor Stolojan, noul premier desemnat de Traian Băsescu: Vom avea Guvern în 10 zile

Theodor Stolojan, noul premier desemnat de Traian Băsescu: Vom avea Guvern în 10 zile
10 Dec 2008   •   13:05

După 10 zile de negocieri între partidele parlamentare, preşedintele Traian Băsescu a convocat liderii formaţiunilor politice la Palatul Cotroceni pentru consultări. La finalul acestor discuţii, preşedintele a anunţat că îl va desemna pe Theodor Stolojan pentru funcţia de prim-ministru.
În discursul susţinut la Palatul Cotroceni, Traian Băsescu şi-a justificat opţiunea explicând că a optat pentru un om capabil şi cu suficientă autoritate.
"Am avut în vedere un om capabil, pe de o parte, să înteleagă resorturile crizei economice şi să poată s-o gestioneze şi, pe de altă parte, un om cu suficientă autoritate pentru a putea gestiona buna funcţionare a guvernului şi instituţiile statului într-o perioadă în care România devine tot mai afectată de efectele crizei economice şi financiare mondiale", a declarat Traian Băsescu.
Preşedintele a precizat că "mandatul domnului Stolojan, în cazul în care va primi votul parlamentului, este unul de 4 ani şi nu unul fragmentat".
Cu ocazia desemnării în funcţia de premier, Theodor Stolojan i-a mulţumit şeful statului şi a declarat că va colabora cu PD-L, Alianţa PSD-PC şi UDMR, pentru a-şi realiza programul de guvernare, aceasta în condiţiile crizei economice cu care se confruntă ţara noastră.
Stolojan a menţionat că doreşte formarea noului Guvern în 10 zile şi instalarera guvernului cel mai târziu pe 22 decembrie.
THEODOR STOLOJAN, DESEMNAT PREMIER DE TRAIAN BĂSESCU

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Palatul Cotroceni premier consultari
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close