Theodor Stolojan: Scandalul de la CNAS este o ciorbă reîncălzită

de G.S.    |    14 Iul 2013   •   14:49
Theodor Stolojan: Scandalul de la CNAS este o ciorbă reîncălzită Foto: Agerpres
Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan susţine că anunţul Guvernului privind sesizarea DNA în care se face referire la fostul preşedinte al CNAS Lucian Duţă este doar "o ciorbă reîncălzită".
El a afirmat, duminică, într-o conferinţă de presă, că această ştire nu este întâmplătoare şi "în niciun caz nu poate estompa faptul de o gravitate greu de evaluat" şi anume că un ministru din Guvernul Ponta este condamnat de Înalta Curte pentru fapte de corupţie.
"De un an şi două luni conducerea CNAS aparţine USL şi dânşii trebuie să răspundă de ce nu avem astăzi (...) cardul individual de sănătate. Acest card va pune în valoare o sumă de circa 400 de milioane de euro, care astăzi se risipeşte", a arătat Stolojan, conform Mediafax.
Potrivit europarlamentarului PDL, aceasta este "problema reală pe care trebuie să o explice" Victor Ponta şi nu să anunţe duminică faptul că s-a făcut o sesizare la DNA de către Corpul de control "pentru nu ştiu ce presupuse fapte" întâmplate până în mai 2012, până când Lucian Duţă era la CNAS.
"Duminică este reîncălzită o ciorbă pe care am mai auzit-o despre presupuse prejudicii de pe vremea preşedinţiei CNAS exercitată de Lucian Duţă", a susţinut Stolojan.
Guvernul a anunţat, duminică, că va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie pentru nereguli în atribuirea contractului pentru cardul naţional de sănătate, cu efecte în neimplementarea proiectului şi determinarea unei pagube de peste 1,2 milioane euro, comise de fostul preşedinte al CNAS Lucian Duţă.
Neregulile au fost sesizate de către inspectorii Corpului de Control al prim-ministrului, într-un raport redactat în urmă cu aproape o lună.
 

x close