Antena 3 CNN Politică Theodora Bertzi, noul purtător de cuvânt al PNL. Adriana Săftoiu va coordona departamentul de comunicare

Theodora Bertzi, noul purtător de cuvânt al PNL. Adriana Săftoiu va coordona departamentul de comunicare

Theodora Bertzi, noul purtător de cuvânt al PNL. Adriana Săftoiu va coordona departamentul de comunicare
Sursa foto: Theodora Bertzi
25 Mar 2009   •   14:42

Actualul purtător de cuvânt al PNL, Bogdan Olteanu va fi dat jos astăzi din post, în cadrul şedinţei Birorului politic Central, susţin surse liberale. Pentru această funcţie ar fi preferată de preşedintele Crin Antonescu, fostul şef al Agenţiei pentru protecţia copilului, Theodora Bertzi. Prima opţiune a noii echipe de conducere, deputatul PNL Adriana Săftoiu, a refuzat oferta pe motiv că este prea nouă în partid, susţin sursele liberale citate.

Bertzi reprezintă însă un exponent al aripii Tăriceanu. Alături de alţi susţinători ai lui Tăriceanu, precum Vasile Cazan, Dan Ştefan Meran şi Cristi Bîgiu, Bertzi a încercat să candideze pentru un loc în BPC la recentul Congres. Rezultatul votului pentru preşedinte şi primvicepreşedinte a determinat-o să renunţe la această tentativă, sub masca pregătirii pentru un ipotetic post de secretargeneral adjunct la partidului.

Chiar dacă a refuzat oferta conducerii PNL, deputatul Adriana Săftoiu se va ocupa însă de Departamentul de Comunicare, controlat până în prezent de Ludovic Orban ca vicepreşedinte, susţin sursele citate.

Fostul consilier prezidenţial şi om de încredere al şefului statului i-a oferit în trecut consultanţă liberalului Ludovic Orban în campania pentru funcţia de primar al Bucureştiului.

Orban se gândeşte la schimbarea consultanţilor politici

Veşti nu tocmai bune îi aşteaptă şi pe actualii consilieri politici ai PNL. Chiar dacă a condus fără succes campania partidului la referendumul pentru Constituţie, dar şi pentru primăria Capitelei, Orban caută alternative la consilierii străini pe care i-a avut Călin Popescu Tăriceanu, susţin sursele citate.

În trecut, Orban a fost unul dintre liderii PNL care şi-a exprimat nemulţumirea pentru ca respectivii consilieri încearcă să inducă decizii politice şi nu se rezumă ?să le împacheteze?. Nu este exclus ca Orban să renunţe la serviciile lui Dan Andronic pentru a apela la cele ale companiei de conultanţă deţinută de soţii Săftoiu, susţin sursele citate.

Conducerea PNL aleasă de Congresul Extraordinar din 20-21 martie s-a întrunit astăzi, în prima sedinţă a Biroului Politic Central, pe ordinea de zi aflându-se o serie de probleme organizatorice - propunerea unui nou secretar general, radu Stroe fiind dat ca sigur pentru această funcţie, a unui nou purtător de cuvant, precum şi discutarea componenţei listei candidaşilor pentru PE.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close