Antena 3 Politică Titus Corlăţean participă la reuniunea CAE. Printre temele abordate, evoluţiile din R. Moldova, Georgia şi Belarus

Titus Corlăţean participă la reuniunea CAE. Printre temele abordate, evoluţiile din R. Moldova, Georgia şi Belarus

de G.S.    |    13 Oct 2012   •   14:34
Titus Corlăţean participă la reuniunea CAE. Printre temele abordate, evoluţiile din R. Moldova, Georgia şi Belarus Foto: Mediafax

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, participă luni, la reuniunea Consiliului de Afaceri Externe, la Luxemburg, unde se va discuta despre evoluţiile din Siria şi Egipt şi despre Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, urmând să aibă loc un dineu de lucru cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.
   
Dezbaterile miniştrilor de externe din statele membre ale UE vor viza teme de actualitate de pe agenda europeană şi internaţională, precum Vecinătatea sudică, cu accent pe ultimele evoluţii din Siria şi Egipt, Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, Iran, Mali, follow-up la summit-ul UE-China, informează MAE.
   
"O atenţie specială va fi acordată Vecinătăţii estice, Belarus, Georgia (inclusiv evaluarea desfăşurării alegerilor parlamentare) şi R. Moldova. Ministrul Titus Corlăţean va informa asupra elementelor de interes rezultate în urma turneului efectuat în Orientul Mijlociu în cursul acestei săptămâni", se arată într-un comunicat remis agenţiei Mediafax.
   
Ministerul precizează că în marja CAE va avea loc un dineu de lucru cu ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, prilej cu care vor fi discutate subiecte de interes comun, în special relaţiile UE-Rusia (cu accent pe energie şi vize), Republica Moldova, evoluţiile din Siria şi Iran.
   
De asemenea, miniştrii vor avea un mic-dejun de lucru pentru un schimb de opinii pe marginea raportului Grupului de la Berlin referitor la viitorul Europei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close