Antena 3 CNN Politică Titus Corlăţean: PSD cere BEC şi MAE renumărarea voturilor din afara ţării

Titus Corlăţean: PSD cere BEC şi MAE renumărarea voturilor din afara ţării

Titus Corlăţean: PSD cere BEC şi MAE renumărarea voturilor din afara ţării
09 Dec 2009   •   11:49

Secretarul general al PSD, Titus Corlăţean, a declarat, miercuri, că social-democraţii cer Biroului Electoral Central şi Ministerului Afacerilor Externe renumărarea voturilor din străinătate care să se facă, însă, în ţară.

Titus Corlăţean a adus în discuţie două nemulţumiri. Prima se referă la un document oficial al MAE prin care li se cerea celor de la secţiile din afara ţării să nu trimită la Bucureşti buletinele de vot nule pentru a nu putea fi renumărate.

Secretarul general al PSD susţine că foarte multe secţii de vot din afară au fost organizate în săli de cinema, săli de sport, holurile unor hoteluri sau chiar sedii ale unor asociaţii ale PD-L.

"Se doreşte acoperirea unor mizerii electorale portocalii", a spus Corlăţean.

O a doua nemulţumire constă în eliberarea titlurilor de călătorie. Titus Corlăţean susţine că, în ultimele 30 de zile, au fost eliberate foarte multe astfel de acte.

"Numai în Republica Moldova, în ultimele săptămâni, ar fi fost eliberate 1.500 de titluri de călătorie. Oameni care au votat", susţine Corlăţean. În plus, mai susţine social-democratul, acestea ar fi fost acordate pentru perioade mai lungi decât ar fi fost necesar.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: PSD alegeri Titus Corlăean
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close