Antena 3 CNN Politică Tokes, ofertat de UDMR pentru prima poziţie la listele pentru europarlamentare

Tokes, ofertat de UDMR pentru prima poziţie la listele pentru europarlamentare

Tokes, ofertat de UDMR pentru prima poziţie la listele pentru europarlamentare
Sursa foto: marko bela
10 Feb 2009   •   10:29

UDMR întinde din nou mâna spre episcopul reformat Tokes Laszlo. Acestuia îi este din nou oferită prima poziţie la alegerile europarlamentare din vară. Preşedintele formaţiunii, Marko Bela, se declara optimist: ?Vrem o înţelegere cu domnul episcop Tokes Laszlo şi cu gruparea din jurul domniei sale. Joi avem o întâlnire cu domnul episcop. Domnul Tokes cu toate că între noi sunt foarte multe divergenţe şi nu suntem de acord cu o serie de lucruri majore, totuşi este o persoană, o personalitate importantă, autentică a maghiarilor din România. Oferta noastră este clară: ne vom întâlni joi, joia aceasta, joi la Cluj avem o întâlnire cu domnul Tokes si atunci vom încerca să ajungem la o înţelegere.
Oferta noastră e clară: cap de listă pe lista UDMR, dar listă care astfel ar deveni lista întregii comunităţi maghiare?, a declarat politicianul prezent la o emisiune TV.
Cu toate acestea, lista întregii comunităţi nu va include Partidul Civic Maghiar, proiect politic considerat eşuat de către UDMR.
În urmă cu o săptămână, Tokes declara că primul loc pe listă din partea UDMR este o capcană. La anterioarele alegeri europarlamentare, cele două părţi nu au ajuns la nici o înţelegere, iar episcopul a ajuns parlamentar candidând ca independent.
Antena3.ro

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close