Antena 3 CNN Politică Tolontan: Ridzi va fi trimisă în judecată în noi dosare penale. DNA confirmă al doilea dosar

Tolontan: Ridzi va fi trimisă în judecată în noi dosare penale. DNA confirmă al doilea dosar

Tolontan: Ridzi va fi trimisă în judecată în noi dosare penale. DNA confirmă al doilea dosar
Sursa foto: Monica Iacob-Ridzi
09 Feb 2010   •   11:47


Fostul ministru al Tinerteului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi precum şi alţi funcţionari, mulţi dintre ei membri PD-L, vor fi trimişi în judecată şi în alte dosare penale decât cel deja instrumentat în cazul ?2 Mai ? Ziua Tineretului?, susţine jurnalistul Cătălin Tolontan pe blogul său.

Potrivit Agerpres, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) vor solicita avizul Parlamentului pentru extinderea urmăririi penale în cazul fostului ministru în dosarul în care aceasta este învinuită în legătură cu organizarea Zilei Tineretului. În cel de-al doilea dosar fostul ministru al Tineretului şi Sportului este acuzat de fals şi abuz în serviciu, potrivit unor surse judiciare.

?2 Mai nu a fost un caz izolat. MTS nu e un caz izolat. Ceea ce ziarul vostru a scos la iveală anul trecut şi ce va deveni public în curând sunt părţi ale sistemului prin care banii publici sunt repartizaţi în buzunare private prin deciziile miniştrilor noştri!?, povesteşte o sursă din interiorul MTS, menţionează Tolontan.

Jurnalistul precizează că Gazeta Sporturilor va publica în zilele următoare detalii despre această afacere şi despre persoanele implicate.
?În curînd o parte a lor vor fi trimişi în instanţă, ca acuzaţi. Dar nu numai pentru 2 Mai, ci şi pentru încă o acţiune aproape identică! E vorba de mai puţini bani decât la 2 Mai, dar relevant este modelul, general valabil pentru felul în care se fac achiziţiile publice în România. Fie că e vorba de o scenă sau de o autostradă, aşa se fură! Cazul Ridzi, la plural începând de azi, a reuşit să developeze pe înţelesul oamenilor mecanismul? mai scrie jurnalistul.

Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie confirmă afirmaţiile lui Tolontan. DNA i-a solicitat, marţi, procurorului general al României să declanşeze procedura de ridicare a imunităţii parlamentare într-un nou dosar al Monicăi Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului, înaintând în acest sens actele din dosar.

În primul caz, Ridzi a fost acuzată că a cheltuit nejustificat peste 600.000 de euro pentru a organiza de Ziua Tineretului, două concerte, în Bucureşti şi Costineşti, şi o serie de evenimente sportive, culturale şi artistice. Adeversarii politici ai ex-ministrului s-au folosit de acest prilej pentru a susţine că toate evenimentele de pe 1 şi 2 mai 2009 au avut ca scop promovarea candidatului independent Elena Băsescu în cursa pentru Parlamentul European.

În iunie, PNL a depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o plângere penală împotriva Monicăi Iacob-Ridzi, pentru delapidare şi abuz în serviciu. O lună mai târziu, Ridzi a demisionat de la şefia ministerului Tineretului şi Sportului, iar procurorul şef al DNA, a declarat că instituţia pe care o conduce a cerut urmărirea penală a Monicăi Iacob Ridzi pentru fapte de corupţie.

În luna septembrie, fostul ministru a contratacat, depunând o plângere penală la Parchetul General pe numele membrilor comisiei parlamentare de anchetă, pe care i-a acuzat că au încălcat regulamentul Camerei Deputaţilor şi a cerut cercetarea lor pentru abuz în serviciu şi tentativă de a determina mărturii mincinoase.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close