Antena 3 CNN Politică Toni Greblă a fost votat în funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, cu un mandat de opt ani

Toni Greblă a fost votat în funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, cu un mandat de opt ani

Toni Greblă, susținut de PSD, UDMR și minorități naționale, a fost votat de plenul reunit al Parlamentului în funcția de președinte al Autorităţii Electorale Permanente, pentru un mandat de opt ani.

Toni Greblă a fost votat în funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, cu un mandat de opt ani
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
de Alin Tarnovschi    |    28 Mar 2023   •   14:56

Toni Greblă a primit 251 de voturi "pentru" și 110 "contra".

În cursa pentru postul de președinte al Autorităţii Electorale Permanente au intrat Toni Greblă, propunerea PSD, UDMR și minorități naționale, Cristian Preda din partea USR şi Iulia Andreea Băbeanu, din partea AUR.

Conducerea Parlamentului a decis, pe 7 martie, reluarea procedurii privind alegerea preşedintelui AEP.

Marcel Ciolacu spunea, chestionat dacă social-democraţii îl mai susţin pe Toni Greblă pentru conducerea acestei instituţii, că "Toni Greblă a fost audiat în Parlament, a fost trecut, este pe lista de vot. Nu pot să iau un drept al cuiva".

USR l-a propus, pe 15 martie, pentru funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP) pe Cristian Preda, profesor de știință politică și decanul Facultății de Științe Politice a Universității București.

Convocate din nou, comisiile parlamentare juridice i-au avizat favorabil pentru această funcţie pe Toni Greblă, din partea PSD, Iulia Andreea Băbeanu, propunerea AUR şi pe Cristian Preda, propus de USR.

×
Subiecte în articol: Toni Grebla AEP
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close