Antena 3 CNN Politică Top 10 cel mai bine plătiţi primari din România. De ce se bat 14.000 de oameni pentru un fotoliu de edil

Top 10 cel mai bine plătiţi primari din România. De ce se bat 14.000 de oameni pentru un fotoliu de edil

Top 10 cel mai bine plătiţi primari din România. De ce se bat 14.000 de oameni pentru un fotoliu de edil
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    07 Iun 2012   •   07:15

Primarii din România nu o duc rău deloc, dacă ne uităm la salariile pe care le încasează de la stat. Aşa se explică faptul că peste 14.000 de români se luptă duminică pentru un fotoliu de edil. Mulţi dintre primarii în funcţie primesc un salariu chiar mai mare decât cel al preşedintelui sau al premierului.

Edilul cu cel mai mare salariu din România este primarul oraşului Iaşi, Gheorghe Nichita, potrivit Econtext. Deşi nu conduce cel mai mare oraş din ţara noastră, încasează cei mai mulţi bani de la stat, aproape 8.500 de lei.

Pe locul doi, îl găsim pe primarul Timişoarei. Gheorghe Ciuhandu primeşte peste 8.000 de lei, mult mai mult ca preşedintele Traian Băsescu sau ca premierul Victor Ponta, ambii având un salariu de puţin peste 5.000 de lei.

Şi Dorin Florea, primarul de la Târgu Mureş o duce bine. Are un salariu de peste 7.000 de lei.

Deşi conduce Bucureştiul, capitala ţării, pe Sorin Oprescu îl găsim mult mai jos. El încasează 5.300 de lei lunar.

Primarul oraşului Sibiu, Klaus Iohannis, are un salariu de aproape 4.200 de lei. Aproape la fel de mulţi bani încasează de la stat şi Gheorghe Falcă, edilul de la Arad.

Excentricul Radu Mazăre, primarul de la Constanţa, câştigă pe lună sub 4.000 de lei.

Cele mai mici salarii le au primarii din oraşele mai mici. Nicolae Dragu, şeful administraţiei de la Călăraşi, încasează 3.200 de lei. Primarul de la Giurgiu, Lucian Iliescu, câştigă 2.900 de lei.

Primarul cu cel mai mic salariu din România este, însă, Ion Stoica, edilul de la Buftea. El primeşte, lunar, 2.800 de lei.    






×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close