Antena 3 CNN Politică Top 10 urgenţe ale Guvernului Ponta II. Vezi care sunt

Top 10 urgenţe ale Guvernului Ponta II. Vezi care sunt

Top 10 urgenţe ale Guvernului Ponta II. Vezi care sunt
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Dec 2012   •   08:50

Prezentarea proiectului de buget pentru 2013, accelerarea proiectului "CEO la stat", soluţionarea situaţiei de la Oltchim, rezolvarea problemei despăgubirilor pentru imobilele naţionalizate şi introducerea unei taxe pe veniturile foarte mari reprezintă doar câteva dintre priorităţile pe termen scurt ale Guvernului Ponta II, scriu jurnaliştii de la gândul.info.

Însă până la găsirea soluţiilor economice, noul Cabinet are de rezolvat problemele apărute odată cu venirea iernii şi a ninsorilor abundente.

Gândul.info
a realizat un top 10 al deciziilor cu caracter prioritar, asumate de Victor Ponta şi pe care noul Executiv ar trebui să le aibă pe agenda guvernamentală, cele mai multe dintre ele figurând în memorandumul ataşat scrisorii de intenţie trimise de autorităţi reprezentanţilor FMI.

1. Deszăpezirea

Primele ninsori au dus la blocarea mai multor drumuri naţionale, precum şi a tronsonului de autostradă Arad-Timişoara.

Săptămâna trecută, premierul Victor Ponta a cerut, în cadrul comandamentului de iarnă convocat la Guvern, rezilierea contractelor de deszăpezire cu firmele care nu îşi îndeplinesc obligaţiile.

2. Buget 2013

Una dintre priorităţile pe termen scurt ale Cabinetului Ponta II o reprezintă întocmirea bugetului pentru 2013 care, conform celor mai recente informaţii făcute publice, va fi fundamentat pe o creştere economică de 1,8% din PIB, un deficit bugetar convenit cu FMI de 2,9% din PIB (metodologia ESA 95, agreată de Comisia Europeană) şi un curs mediu leu/euro de 4,5 (estimat de Comisia Naţională de Prognoză).

Majorarea pensiilor cu 4% ar însemna cheltuieli suplimentare la bugetul asigurărilor sociale de stat de circa 1,9 miliarde de lei, echivalentul a 0,4 miliarde de euro, potrivit calculelor gândul.

3. Managementul privat

4. Oltchim

5. Privatizare

6. Fonduri europene

7. Despăgubiri imobile naţionalizate

8. Restructurarea ANAF

9. Riscul valutar

10. Taxa pe venituri extraordinare

Citeşte mai multe despre cele 10 urgenţe ale Guvernului Ponta II pe www.gandul.info

×
Subiecte în articol: guvernul ponta acord cu FMI deszapezire
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close