Antena 3 CNN Politică Toţi miniştrii desemnaţi au primit aviz favorabil din partea comisiilor

Toţi miniştrii desemnaţi au primit aviz favorabil din partea comisiilor

Toţi miniştrii desemnaţi au primit aviz favorabil din partea comisiilor
Sursa foto: Foto: Mediafax Foto
de O.P.    |    07 Mai 2012   •   14:43
Update: 14:31 Ultimul care a primit avizul comisiilor de specialitate a fost  Ioan Mang, propus pentru ministerul Educaţiei.

Update: 14:07 Vasile Cepoi,
propus pentru conducerea ministerului Sănătăţii, a primit voturile tuturor membrilor din comisia de specialitate, fiind avizat favorabil.

Update 14:01 Victor Paul Dobre -
propus ca ministru delegat pentru Administraţie şi Andrei Marga - pentru ministerul Afacerilor Externe - au primit şi ei avizul favorabil al comisiilor de specialitate din Parlament.

Update 13:32 Eduard Hellvig
a fost avizat favorabil de comisiile de specialitate pentru ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Update 13:25: Florin Georgescu,
după audieri record de mai bine de două ore şi jumătate, a primit avizul favorabil din partea comisiilor de specialitate pentru funcţia de ministru al Finanţelor.

Update 13:11 Corneliu Dobriţoiu,
propus pentru conducerea ministerului Apărării Naţionale, a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate.

Update 12:55 Dan Nica
a primit avizul favorabil al comisiilor de specialitate pentru a conduce ministerul Comunicaţiilor.

Update: 12:45 Liviu Pop, Rovana Plumb şi Lucian Isar
au primit şi ei avizul favorabil al comisiilor de specialitate pentru ministerele la care au fost propuşi.

Update: 12:32
În comisia în care era audiată Mariana Câmpeanu, propusă pentru ministerul Muncii, a avut loc o mică divergenţă între participanţii care veneau din partea PDL şi ceilalţi membri. Cu toate astea, Mariana Câmpeanu a primit aviz favorabil, cu un plus de 34 de voturi.

Update 12:30 Mircea Duşă
a fost avizat favorabil de comisiile de specialitate pentru funcţia de ministru al Relaţiei cu Parlamentul

Update 12:21
Ovidiu Silaghi a primit avizul favorabil al comisiilor pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

Update 12:11
Leonard Orban a primit avizul favorabil al tuturor membrilor din comisiile de specialitate, pentru funcţia de ministru al Afacerilor Europene.

Update: 12:00 Mircea Diaconu a primit voturile tuturor membrilor din comisiile de specialitate pentru a ocupa funcţia de ministru al Culturii.

Update 11: 51
Titus Corlăţean a fost avizat favorabil de comisiile de specialitate din Parlament pentru funcţia de ministru al Justiţiei. "Ca om politic, într-o deplină libertate de exprimare, am folosit o formulă inadecvată cu privire la procurorul care a instrumentat un dosar penal cunoscut al unui lider politic cunoscut", a spus Corlăţean cu ocazia audierii sale în comisiile juridice reunite ale Parlamentului.

Corlăţean a ţinut să explice că s-a referit astfel la respectivul dosar după ce una dintre probele materiale "extrem de solide" aduse de acuzare în acea speţă, respectiv existenţa unei sume de bani "care s-ar fi dat", a fost contestată pentru motivul că banii aduşi de procuror ca probă ar fi fost tipăriţi şi puşi în circulaţie la câţiva ani după momentul la care ar fi fost comise faptele.


 "Nu contează cine este cel vizat în respectivul dosar, că este om politic sau un simplu cetăţean. Voi denunţa cu fermitate astfel de practici şi astfel de situaţii", a spus Corlăţean.




Update: 11:43
Următorul pe listă care a fost avizat favorabil de comisiile din Parlament a fost Daniel Constantin, pentru funcţia de ministru al Agriculturii.

Update: 11:38
Daniel Chiţoiu a primit, luni, votul comisiilor de specialitate din Parlament pentru funcţia de ministru al Economiei, cu 38 de voturi "pentru", patru "împotrivă" şi două abţineri.

El a fost audiat de către comisiile pentru politică economică, reformă şi privatizare, respectiv pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor şi comisiile economică, industrii şi servicii, respectiv pentru privatizare şi administrarea activelor statului din Senat.

Chiţoiu a fost primul ministru avizat de către comisiile parlamentare. Audierile miniştrilor desemnaţi au loc luni.



Şi Ioan Rus a primit aviz favorabil al comisiilor din Parlament pentru ministerul de Interne cu 36 de voturi pentru şi 8 împotrivă.





×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close