Antena 3 CNN Politică Traficul din România va crește, pe toate tipurile de transport, din cauza crizei cerealelor din Ucraina. Anunțul făcut de Sorin Grindeanu

Traficul din România va crește, pe toate tipurile de transport, din cauza crizei cerealelor din Ucraina. Anunțul făcut de Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, estimează că în următoarea perioadă va crește traficul din România ca urmare a problemelor privind exporturile de cereale ale Ucrainei prin Marea Neagră.

Traficul din România va crește, pe toate tipurile de transport, din cauza crizei cerealelor din Ucraina. Anunțul făcut de Sorin Grindeanu
Sursa foto: Facebook/ Sorin Grindeanu
de Mia Lungu    |    01 Noi 2022   •   14:51

În perioada următoare, traficul feroviar, naval și rutier va crește din cauza crizei din Ucraina, crede ministrul Transporturilor.

"Se va vedea prin creșterea traficului pe toate tipurile de transport din România... Dacă ne uităm pe cifre, pe numere, luna octombrie ca trafic, în relația cu Ucraina, a scăzut față de septembrie, august și iulie pentru că a funcționat (n.r. acordul ONU privind transportul cerealelor ucrainene prin Marea Neagră)", a mai spus ministrul Transporturilor.

Ministrul Sorin Grindeanu a vorbit și despre transporturile pe Dunăre.

"I-am dat un termen limită doamnei director de la Galați ca să termine rapid, deja e prea mult tot ce înseamnă acel studiu de fezabilitate astfel încât să fie folosită și Sulina", a precizat Grindeanu.

Rusia a refuzat astăzi să ofere garanții de securitate pentru navele care părăsesc porturile ucrainene în cadrul "Inițiativei pentru cereale" din Marea Neagră, care expiră luna aceasta. Rusia a anunțat că se retrage din acordul privind cerealele după ce mai multe drone au atacat flota rusească din Crimeea.

Totuși mai multe vapoare au plecat luni și marți din porturile ucrainene. Traseul navelor a fost convenită de către delegațiile ucraineană, turcă și ONU la centrul Națiunilor Unite cu sediul la Istanbul.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close