Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu a blocat de două ori mai multe legi decât Ion Iliescu şi Emil Constantinescu la un loc

Traian Băsescu a blocat de două ori mai multe legi decât Ion Iliescu şi Emil Constantinescu la un loc

Traian Băsescu a blocat de două ori mai multe legi decât Ion Iliescu şi Emil Constantinescu la un loc
de M.T.    |    17 Ian 2014   •   18:32

USL se plânge că Băsescu reîntoarce tot ce votează Parlamentul doar ca să facă rău, preşedintele spune că de fapt toate legile care-i vin de la actuala majoritate sunt proaste.

Statistic vorbind, însă, Traian Băsescu a blocat, într-un fel sau altul, de două ori mai multe legi decât preşedinţii Ion Iliescu şi Emil Constantinescu la un loc şi a devenit brusc mai pretenţios de când USL are majoritate în Parlament.

Actualul preşedinte a retrimis în Parlament patru legi numai săptămâna trecută, iar într-o singură lună Băsescu a blocat  mai multe legi decât Emil Constantinescu în întregul său mandat.

În timpul mandatelor sale, Iliescu a trimis la reexaminare 39 de legi, iar alte 38 au ajuns la CCR, pentru un total de 77.

Pe de altă parte, în cei patru ani în care a ocupat cea mai importantă funcţie în stat, Constantinescu a trimis către reexaminare 8 legi, iar la CCR 19. Adică un total de 27.

Pe total, cei doi foşti preşedinţi au trimis la reexaminare sau la CCR 104 legi.

În schimb, Traian Băsescu a trimis la reexaminare 78 de legi şi alte 133 la CCR. Totalul, 211 legi.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close