Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu a discutat cu premierul Emil Boc, la Palatul Victoria, după şedinţa de Guvern

Traian Băsescu a discutat cu premierul Emil Boc, la Palatul Victoria, după şedinţa de Guvern

Traian Băsescu a discutat cu premierul Emil Boc, la Palatul Victoria, după şedinţa de Guvern
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Noi 2010   •   21:29

Preşedintele Traian Băsescu a avut o discuţie de aproximativ 30 de minute cu premierul Emil Boc, la Palatul Victoria, în urma deciziei luată de Curtea Constituţională cu privire la Legea Educaţiei.
Potrivit unor surse citate de Mediafax, Traian Băsescu a dorit ca vizita sa la sediul Guvernului să fie cât mai discretă, maşinile oficiale fiind parcate pe străzi din jurul clădirii Guvernului, şi nu în curtea instituţiei.



Fiind plecat din ţară şi neputând supraveghea îndeaproape ultimele evenimente politice, şeful statului a dorit să se intereseze direct de la premier despre stadiul Legii Educaţiei.

Emil Boc i-a spus astfel preşedintelui că va avea întâlnire cu conducerea Senatului săptămâna viitoare, pentru a insista ca dezbaterile parlamentare pe Legea Educaţiei sã nu mai fie întârziate.

Primul ministru va explica, ca argument pentru intervenţia sa, că Legea Educaţiei trebuie adoptatã rapid, astfel încât prevederile acesteia sã se regăseascã, sub aspect financiar, şi în proiectul bugetului pe 2011.


Curtea Constituţională s-a pronunţat, miercuri, asupra conflictului dintre Parlament şi Guvern referitor la Legea Educaţiei. Potrivit judecătorilor, decizia Guvernului de a-şi asuma răspunderea pe această lege este neconstituţională. Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a fost cel care a sesizat Curtea în acest sens.

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu Emil Boc Boc
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close