Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu a început negocierile cu UDMR. Marko Bela: Colaborăm cu PNL, dar nu şi în opoziţie

Traian Băsescu a început negocierile cu UDMR. Marko Bela: Colaborăm cu PNL, dar nu şi în opoziţie

Traian Băsescu a început negocierile cu UDMR. Marko Bela: Colaborăm cu PNL, dar nu şi în opoziţie
05 Dec 2008   •   10:59

Liderii UDMR au ajuns la Palatul Cotroceni, unde participă la o rundă de negocieri cu preşedintele Traian Băsescu, în vederea stabilirii configuraţiei viitorului Guvern. Traian Băsescu a mai purtat discuţii vineri dimineaţă cu reprezentanţii celorlate minorităţi naţionale, urmând să se întâlnească ulterior şi cu delegaţiile celorlalte partide reprezentate în Parlamentul nou ales.
Înaintea întâlnirii cu şeful statului, Liderul UDMR, Marko Bela, a declarat că formaţiunea politică pe care o conduce doreşte să continue activitatea în Guvern. Potrivit acestuia, o colaborare PNL-UDMR este posibilă, însă "eventual nu şi în opoziţie".
Marko Bela a sosit la Cotroceni însoţit de Laszlo Borbely şi de Kelemen Hunor.
În urma alegerilor parlamentare, Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) a obţinut 22 de mandate la Camera Deputaţilor, cu 6,17% din voturile alegătorilor şi 9 mandate la Senat, cu 6,39% din voturi.
UDMR, care s-a format la 25 decembrie 1989, reprezintă interesele comunităţii maghiare în coaliţia de guvernare, din 29 decembrie 2004. Uniunea Democrată Maghiară din România a făcut parte din toate legislaturile de după 1989. De asemenea, UDMR este singura organizaţie a etnicilor minoritari care ocupă mai multe locuri în Parlament.
Între 1996-2000 a făcut parte din guvernul CDR, între 2000-2004 a sprijinit guvernul PSD+PUR, iar din 2004 este la guvernare împreună cu Alianţa D.A.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: UDMR
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close