x close

Traian Băsescu a intervenit ca Gabriel Oprea să fie numit ministru de Interne. Dezvăluirile lui Mircea Geoană în fața comisiei parlamentare de anchetă

de S.T.    |    29 Mai 2017   •   12:16
Traian Băsescu a intervenit ca Gabriel Oprea să fie numit ministru de Interne. Dezvăluirile lui Mircea Geoană în fața comisiei parlamentare de anchetă 534 Foto: Agerpres

Traian Băsescu a intervenit ca Gabriel Oprea să fie numit ministru de Interne în primul său mandat în fruntea acestei instituţii. Dezvăluirea a fost făcută de fostul preşedinte al PSD, Mircea Geoană.

Acesta a povestit în faţa comisiei parlamentare care anchetează alegerile prezidenţiale că şeful statului de atunci l-a sunat şi i-a cerut să nu îl desemneze pe Cătălin Voicu la Interne, pentru că va refuza propunerea. Băsescu ştia atunci că pe lista scurtă erau doar Voicu şi Gabriel Oprea.

„În momentul în care am luat decizia de a intra la guvernare, eu am luat decizia ca la nivel de Comitet Executiv să votăm democratic colegii sau colegele care ne reprezintă în Guvern. Dacă era să operez pe preferinţele mele şi să lucrez în mod tradiţional, spuneam îl vreau pe x, pe y la ministerul x sau y. (...) Votul e secret. A existat o campanie în interiorul partidului, ce a existat în spatele campaniei, ce interese şi ce grupări din partid, asta nu pot să vă spun. Au existat două candidaturi, a fost un vot secret în interiorul partidului, unul dintre colegi a câştigat, celălalt nu a câştigat. Ceea ce pot să spun este că am primit un telefon din partea preşedintelui Băsescu pentru a nu-l pune pe domnul Voicu ministru de Interne”, a precizat Mircea Geoană.

Un an mai târziu, Cătălin Voicu era arestat pentru de trafic de influenţă şi ulterior condamnat la şapte ani de închisoare.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati