Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu a promulgat Legile austerităţii

Traian Băsescu a promulgat Legile austerităţii

Traian Băsescu a promulgat Legile austerităţii
29 Iun 2010   •   20:25

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, marţi seară, cele două Legi de austeritate pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament, din care au fost înlăturate articolele declarate neconstituţionale de către judecătorii Curţii Constituţionale.

Guvernul Boc şi-a angajat răspunderea în Parlament pe Legea privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar şi Legea privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor.

Două articole incluse în aceste legi au fost declarate neconstituţionale, în urma unor sesizări depuse la CCR. Este vorba despre Articolul 9 din Legea referitoare la restabilirea echilibrului bugetar, care prevedea tăierea pensiilor cu 15% şi litera "c" a Articolului 1 din Legea referitoare la pensii, în care se prevedea eliminarea pensiilor speciale ale magistraţilor.

Parlamentul României a votat, marţi, în şedinţa de plen, eliminarea celor două articole din legile de austeritate. În cazul tăierii pensiilor, parlamentarii au votat cu 321 voturi "pentru" şi două "împotrivă", în timp ce pentru eliminarea articolului referitor la pensiile magistraţilor senatorii şi deputaţii au votat cu 323 "pentru", 24 "împotrivă" şi 3 abţineri.

Foto: Intact Images

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: promulgare
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close