Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu, amenințat de la Chișinău: "Pregătiți-vă, domnule Traian Băsescu!"

Traian Băsescu, amenințat de la Chișinău: "Pregătiți-vă, domnule Traian Băsescu!"

Traian Băsescu, amenințat de la Chișinău: "Pregătiți-vă, domnule Traian Băsescu!"
04 Noi 2016   •   10:09

Avertisment dur de la Chișinău pentru Traian Băsescu, chiar de ziua lui. Socialistul Igor Dodon, unul dintre candidații la alegerile prezidențiale de duminică, din Republica Moldova, i-a transmis lui Băsescu să se pregătească să piardă cetățenia pentru care tocmai a depus jurământul.

Igor Dodon: "Domnule Băsescu, profitați, acum! După 13, nu veți mai avea cetățenie! Eu susțin statalitatea Republicii Moldova. Pregătiți-vă, domnule Traian Băsescu! După 14 noiembrie veți pierde cetățenie pe care nu o meritați. Nu trebuie să avem relații bune cu toți. Noi nu trebuie să renunțăm la regimul de vize. Președintele Dodon va fi un echilibru între est și vezt. Poziția partidului, însă, rămâne de integritate euroasiatică."

Traian Băsescu a primit cetăţenia Republicii Moldova printr-un decret al preşedintelui Nicolae Timofti, semnat la începutul lunii iunie. Joi, fostul preşedinte al României şi soţia sa Maria au depus jurământul de cetăţeni ai Republicii Moldova, în cadrul unui eveniment desfăşurat la misiunea diplomatică moldoveană din Bucureşti.

După depunerea jurământului, familia Băsescu va trebui să depună actele pentru paşapoartele moldoveneşti ca să îşi poată exercita dreptul de vot în turul doi al scrutinului prezidenţial, programat la 13 noiembrie. Zilele trecute, Băsescu a declarat că la 13 noiembrie va vota pentru Maia Sandu.

Procedura de obţinere a cetăţeniei Republicii Moldova de către familia Băsescu s-a prelungit din cauză că socialiştii au atacat la Curtea Constituţională decretul preşedintelui Nicolae Timofti.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close