Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu, atac la liderii politici: Declaraţiile antieuropene nu reprezintă poziţia oficială a României

Traian Băsescu, atac la liderii politici: Declaraţiile antieuropene nu reprezintă poziţia oficială a României

Traian Băsescu, atac la liderii politici: Declaraţiile antieuropene nu reprezintă poziţia oficială a României
Sursa foto: Foto: Mediafax
18 Noi 2012   •   13:32

Administraţia Prezidenţială a transmis un comunicat de presă, în urma declaraţiilor premierului Victor Ponta vorbind despre dreptul de veto al României.

În comunicat se precizează că declaraţiile de natură "antieuropeană", nu reprezintă poziţia oficială a României.

De asemenea, preşedintele "regretă în mod profund iresponsabilitatea declaraţiilor unor oficiali şi politicieni români, care pun interesul lor electoral şi personal mai presus de interesul naţional".

Băsescu a făcut un apel la toţi politicienii, să nu mai facă astfel de "declaraţii iresponsabile, care vulnerabilizează poziţia ţării noastre în cadrul negocierilor pentru următorul exerciţiu bugetar al UE, 2014-2020, şi care afectează grav imaginea României în plan internaţional, cu efecte, în principal, asupra grupurilor de investitori".

De asemenea, şeful statului "consideră că cel mai important argument în cadrul oricăror negocieri la nivelul Uniunii Europene îl reprezintă un grad mare de absorbţie a fondurilor europene şi invită instituţiile responsabile să facă toate demersurile pentru a creşte nivelul de absorbţie, iar reprezentanţilor Guvernului României le cere să pună în aplicare de îndată toate măsurile solicitate de Comisia Europeană în vederea deblocării programelor de finanţare care se află, în prezent, în situaţia de pre-suspendare".

În final, Traian Băsescu a făcut un apel la partidele politice să "nu imiplice UE şi instituţiile sale în jocul politic electoral intern".×
Subiecte în articol: Victor Ponta declaraţii
Parteneri
Vreme severă în România! Ploi torențiale, furtuni și grindină
x close