Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu, atac la Petre Roman: „Stai în banca ta”

Traian Băsescu, atac la Petre Roman: „Stai în banca ta”

Traian Băsescu, atac la Petre Roman: „Stai în banca ta”
09 Mai 2017   •   20:15

Traian Băsescu a avut un schimb dur de replici cu fostul premier Petre Roman, dar şi cu secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu. Totul a început după ce Băsescu spunea că Laura Codruţa Kovesi sau alţi procurori nu pot fi obligaţi să vină la o Comisie Parlamentară.

„Ba pot fi obligaţi să vină pentru că sunt angajaţi la stat”, a spus Ștefănescu. „Nu am nevoie să mă înveţe Constituţie Codrin Ştefănescu sau Petre Roman”, a replicat Băsescu într-o emisiune la România TV.

La afirmația lui Petre Roman, Băsescu a replicat dur: „Petre Roman, stai în banca ta! Te rog mult. E o laşitate să intri peste mine. Eu vorbesc doar cu ziaristul”. După ceva mai mult de zece minute de discurs al lui Băsescu, Roman s-a enervat. "Hai, să plecăm din emisiune. Ce rost are să mai stăm.", a spus Petre Roman.

Băsescu a anunţat că nu va fi de acord dacă PSD-ALDE va obliga mai mulţi funcţionari ai statului să vină la diverse comisii parlamentare. "Socoteala pe care şi-o face PSD e greşită. ŞI PMP va ataca la Curte o eventuala hotărâre ca ofiţeri, poliţişti, oameni din SRI, procurori să fie obligaţi să vină la Comisia Parlamentară. E dreptul parlamentului să facă anchetă, dar să nu încalce ce a spus Curtea Constituţională. Parlamentul nu poate fi umilit, dar nici nu putem să trecem peste deciziile Curţii.", a spus Băsescu.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close