Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu: Avem 170.000 de şomeri tineri şi 140 de milioane de euro să creăm locuri de muncă pentru ei

Traian Băsescu: Avem 170.000 de şomeri tineri şi 140 de milioane de euro să creăm locuri de muncă pentru ei

Traian Băsescu: Avem 170.000 de şomeri tineri şi 140 de milioane de euro să creăm locuri de muncă pentru ei
Sursa foto: Foto: Agerpres
de N.B.    |    15 Mar 2013   •   19:45

Traian Băsescu a declarat vineri, la Bruxelles, că România are aproximativ 170.000 de şomeri în rândul tinerilor cu vârste până în 25 ani, iar pentru 2014-2020 dispune de 140 milioane euro fonduri UE pentru aceştia, însă trebuie luate şi măsuri interne cum ar fi scutirea de la plata CAS, transmite Mediafax.

"România, din circa 650.000 de şomeri, are aproximativ 170.000 de şomeri tineri, cu vârstă până în 25 ani (...). Avem la dispoziţie 140 milioane de euro să creăm locuri de muncă strict pentru tineri. Vreau să fiu foarte clar. Asta nu înseamnă că aceşti bani se vor duce să facem un capăt de autostradă, ci la înfiinţarea de mici firme prin care tinerii până în 25 de ani să realizeze un venit şi să aibă un produs pentru societate", a afirmat Băsescu, după Consiliul European de primăvară.

Pe agenda reuniunii liderilor din ţările UE s-a aflat şi problema creşterii foarte mari a ratei şomajului în rândul tinerilor, considerată o problemă urgentă la nivelul Uniunii.

Şeful statului a spus că nu vrea să sugereze soluţii Guvernului de la Bucureşti, însă tinerii români şomeri şi-ar găsi mai uşor locuri de muncă dacă angajatorii ar fi scutiţi de la plata CAS pentru aceştia pentru o perioada de doi ani.

"Sunt convins că ar fi o viteză extraordinară de reducere a şomajului în rândul tinerilor. Guvernul poate găsi soluţii, dar mi se pare că pentru tinerii absolvenţi de facultate, de liceu chiar, ar fi angajaţi dacă nu s-ar plăti timp de doi ani CAS. Mi se pare că am mai avut astfel de măsuri", a mai spus Băsescu.

×
Subiecte în articol: tineri someri fonduri
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close