Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu: Avem o problemă în interiorul societăţii, care este tolerantă la corupţie

Traian Băsescu: Avem o problemă în interiorul societăţii, care este tolerantă la corupţie

Traian Băsescu: Avem o problemă în interiorul societăţii, care este tolerantă la corupţie
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Feb 2014   •   13:00
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Cluj-Napoca, la dezbaterea Fundaţiei Mişcarea Populară, că România are o problemă în interiorul societăţii, "care este tolerantă la corupţie, la nerespectarea regulilor".
"Avem o problemă în interiorul societăţii româneşti, care este tolerantă la corupţie, la nerespectarea regulilor", a spus Băsescu.
El a mai afirmat că "lipsa de exigenţă a electoratului" s-a văzut când a trimis în Parlament politicieni cu dosare penale pentru corupţie.
 
De asemenea, preşedintele a explicat că atitudinea de respectare a partenerilor europeni "nu e o slugărnicie" şi că gândirea de tipul "noi nu stăm în genunchi" este "o abordare necinstită". 
"A ţine la respectarea partenerilor noştri nu e o slugărnicie (...) "Noi nu stăm în genunchi" este o abordare necinstită. Nimeni nu ne cere mai mult decât respectarea angajamentelor", a spus preşedintele, adăugând că, poate, "e mai uşor să priveşti spre Uniunea Euro-Asiatică", deşi el încă "nu a văzut români cu ochi oblici". 
"Drumul nostru este acela pe care am mers până acum", a mai spus preşedintele, respectiv "spre Vest, spre integrarea europeană deplină", altfel există riscul ca România să intre "într-o zonă gri, nici europeni, nici ne-europeni", ceea ce va aduce ţării "prejudicii uriaşe". 
"Nu toată lumea, vecinii mai apropiaţi mai îndepărtaţi, vrea ca România să aibă succes în UE", a completat preşedintele Băsescu.
 

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close