Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu: Cred că este bine să nu cumpărăm zarzavaturi olandeze

Traian Băsescu: Cred că este bine să nu cumpărăm zarzavaturi olandeze

Traian Băsescu: Cred că este bine să nu cumpărăm zarzavaturi olandeze
Sursa foto: Foto: Mediafax
10 Dec 2011   •   18:44
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă seară, că este dezamăgit că nu se mai găsesc zarzavaturi româneşti în magazine şi a recomandat românilor să nu cumpere zarzavaturi olandeze, conform Agerpres.

Întrebat cum i s-au părut preţurile, preşedintele a declarat: „Au crescut şi mai ales la zarzavaturi. Nu mai sunt zarzavaturi româneşti. Trebuie să recunosc că am evitat cât am putut zarzavaturile olandeze. Am preferat să cumpăr turceşti şi spaniole, dacă tot nu sunt româneşti. Şi cred că este bine să nu cumpărăm zarzavaturi olandeze”, a spus preşedintele unui reporter.

Aprecierile preşedintelui vin la scurt timp după ce
Olanda a arătat că încă se opune aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen.

Şeful statului a fost sâmbătă seară într-un supermarket din Capitală, unde a făcut cumpărături pentru sărbătorile de iarnă.

Cu această ocazie, a fost întrebat ce îşi doreşte să primească de Crăciun. Preşedintele a răspuns că ar vrea „puţină linişte”. Românilor, şeful statului le-a urat să fie mai senini şi mai încrezători.

„Ar trebui să fim puţin mai senini şi mai siguri pe noi, pentru că ne place să ne autoflagelăm aşa, să ne vorbim de rău, să fim complexaţi. Nu este adevărat! Suntem o naţiune mare, a şaptea din UE, performanţe economice să ştiţi că avem mai bune decât mulţi alţii la care ne uităm ca la Dumnezeu. Deci cred că ne-ar trebui ceva mai multă încredere în noi. Şi o să îţi mai spun ceva: cu cât ne vorbim noi înşine de rău mai mult pe la televizor, ambasadele să ştii că asta preiau ca mesaj. Ce aud la televizor, aia transmit acasă”, a precizat Băsescu reporterilor.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close