Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu critică CSM: Birocraţi prăfuiţi. M-am săturat de sensibilităţile lor excesive

Traian Băsescu critică CSM: Birocraţi prăfuiţi. M-am săturat de sensibilităţile lor excesive

Traian Băsescu critică CSM: Birocraţi prăfuiţi. M-am săturat de sensibilităţile lor excesive
Sursa foto: Foto: Intact Images
26 Iul 2011   •   09:32

Traian Băsescu a criticat, în cadrul unui interviu la postul public de televiziune, reacția CSM după publicarea, de către Comisia Europeană, a raportului privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare. ”Este reacția unor birocrați prăfuiți” a declarat șeful statului, afirmând că s-a "cam săturat" de "sensibilităţile excesive" ale celor din CSM şi a menţionat că şeful statului nu poate fi împiedicat să-şi exprime puncte de vedere, "cu atât mai mult cu cât acestea reflectă corect nişte realităţi ale justiţiei", informează Mediafax.

Președintele României a explicat că raportul CE prezintă 17 puncte, recomandări, pentru ca justiția din România să respecte angajamentele pe care și le-a luat în 2006, iar magistrații nu au de făcut altceva decât să îndeplinească exigențele acestor 17 puncte.

”Dacă vor sta să dezbată o strategie cu societatea civilă şi între ei şi să-şi dea cu părerea, ne prinde anul viitor şi vor fi, aşa cum sunt responsabili de problemele pe care le avem cu accesul în Schengen, vor fi responsabili şi de prelungirea mecanismului sau introducerea altui mecanism” a spus șeful statului.

Întrebat despre reacția CSM, Traian Băsescu a răspuns că a recomandat să fie îndeplinite cele 17 recomandări ale CE și nu așteaptă un răspus. Președintele a continuat spunând că speră ca magistrații ”să înceteze să mai aibă reacţii”

”Sunt trei puteri: executivă, legislativă, judecătorească. Toate aceste trei puteri au în vârf pe unul care se numeşte şeful statului. Nu-l pot împiedica pe şeful statului să-şi exprime puncte de vedere, cu atât mai mult cu cât acestea reflectă corect nişte realităţi ale justiţiei. M-am cam săturat de sensibilităţile lor excesive” a declarat Traian Băsescu.

×
Subiecte în articol: CSM magistrati justitie
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close