Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu: Decizia Curţii Constituţionale e normală, luată pe baza unor argumente solide (VIDEO)

Traian Băsescu: Decizia Curţii Constituţionale e normală, luată pe baza unor argumente solide (VIDEO)

Traian Băsescu: Decizia Curţii Constituţionale e normală, luată pe baza unor argumente solide (VIDEO)
Sursa foto: Traian Basescu
11 Dec 2009   •   13:50

Traian Băsescu a declarat vineri, de la Bruxelles, că decizia Curţii Constituţionale privind renumararea voturilor nule din al doilea scrutin al alegerilor prezidenţiale este una normală, având în vedere reclamaţiile făcute de PSD. El a calificat drept corectă şi constituţională această decizie, despre care este convins că a fost luată pe baza unor argumente solide.

"Este normal, având în vedere reclamaţia PSD. Este normal şi democratic. Mi se pare corect că s-a dat curs solicitării PSD. Nu e nimic anormal, este legal şi constituţional" a afirmat şeful statului.

Preşedintele a arătat că nu ştie care a fost raţiunea care a stat la baza deciziei, dar că se uită la fond. "Dacă la Curte s-a aprobat, înseamnă că cei care au reclamat au adus argumente solide pentru renumărarea voturilor. Nu cred că se aproba renumerarea fără argumente", a mai declarat Traian Băsescu.

Curtea Constituţională a decis renumărarea voturilor nule din al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Este vorba de peste 135.000 de voturi, de două ori mai multe decât numărul voturilor care îl despart pe Traian Băsescu de contracandidatul său, Mircea Geoană.

Traian Băsescu se află la Bruxelles cu ocazia reuniunii de iarnă a Consiliului Europei.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Curtea Constitutionala
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close