Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu, declarație neașteptată: „România şi-ar fi permis încă un an cu Dăncilă”

Traian Băsescu, declarație neașteptată: „România şi-ar fi permis încă un an cu Dăncilă”

Fostul președinte Traian Băsescu susține că România și-ar fi permis încă un an cu premierul Viorica Dăncilă, pentru că astfel PSD ar fi fost pulverizat. În plus, crede că PNL ar putea să piardă alegerile.

Traian Băsescu, declarație neașteptată: „România şi-ar fi permis încă un an cu Dăncilă”
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Feb 2020   •   15:50

„Da, şi-ar fi permis. Pentru că ce era de stricat s-a stricat. Nu mai avea ce să strice doamna Dăncilă mai departe. Ce să mai facă? Ce cheltuieli să mai angajeze? Păi l-au aruncat (n.r. bugetul pe 2020). Înainte să plece. Prin mărirea cu 40% a pensiilor, bugetul este aruncat în aer”, a declarat fostul șef al statului la Adevărul Live.

Întrebat dacă acțiunule populiste ale PSD s-ar fi restrâns asupra lor, dacă rămânea Dăncilă, Băsescu a mărturisit: „Ar fi trebuit ei să facă dublarea alocaţiei pentru copii, ar fi trebuit ei să facă o creştere cu 40% a pensiilor. Şi am îndoieli că ar fi făcut-o. De asta s-ar putea să le şi convenit căderea Guvernului Dăncilă. Oricum le-a convenit pentru că şi ei au înţeles că menţinând Guvernul Dăncilă se erodează accelerat. Ori lor le-a convenit căderea doamnei Dăncilă şi aş spune că le convine chiar şi faptul că PNL-ul a preluat guvernarea. Este exact tactica de la alegerile trecute. A stat guvernul Cioloş, ei şi-au reconstruit toate structurile şi au găsit alegerile cu 44%”.

Fostul șef al statului a ținut să precizeze și că PNL-ul poate pierde alegerile. „PSD-ul nu le poate câştiga. Dacă PNL mai face greşeli de genul asumării răspunderii poate pierde alegerile în favoarea PSD-ului. Eu aş face un apel sincer la ei să deschidă ochii la fiecare pas pe care îl fac. Pot lua şi nişte măsuri decisive şi în această situaţie”.

 

×
Subiecte în articol: viorica dancila
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close