Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu, despre memorandumul cu FMI: Orice se poate renegocia (VIDEO)

Traian Băsescu, despre memorandumul cu FMI: Orice se poate renegocia (VIDEO)

Traian Băsescu, despre memorandumul cu FMI: Orice se poate renegocia (VIDEO)
Sursa foto: Traian Bãsescu
11 Mai 2010   •   14:30

Preşedintele Traian Băsescu a cerut Guvernului să nu valideze scrisoarea de intenţie cu FMI până când nu se obţine aprobarea Consiliului Economic şi Social (CES).

"Orice acord cu FMI se poate renegocia, dar este doar o chestiune de timp", a declarat, marţi, şeful statului, la ieşirea de la discuţiile purtate cu reprezentanţi ai sindicatele, patronatelor şi partidelor politice aflate la guvernare.

Traian Băsescu a sugerat că problema renegocierii memorandumului cu FMI se va muta la nivelul CES care va trebui să dea un aviz pe această temă.

?Da, acordul cu Fondul, care este pentru prima dată distribuit în avans şi sindicatelor şi patronatelor şi forţelor politice participante, trebuie discutat în CES care să avizeze acest acord. Oricând se poate relua renegocierea, dar vreau să ştiţi că este o chestiune de timp şi oricum trebuie să răspundem cum reducem cheltuielile bugetare", a spus Băsescu.



După declaraţiile făcute de preşedintele Traian Băsescu, liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a anunţat că scrisoarea de intenţie cu FMI va fi analizată de Consiliul Economic şi Social vineri, într-o şedinţă programată să înceapă în jurul orei 10:00.

Hossu a spus că preşedintele Traian Băsescu a cerut Guvernului să nu valideze scrisoarea de acord cu FMI până când nu se obţine aprobarea Consiliului Economic şi Social (CES).

"Vineri, la ora 10.00 a fost convocat CES, care să reanalizeze scrisoarea şi să propună modificări", a mai spus Hossu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: memorandum FMI
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close